– Jeg vet hvor jeg vil livet, og for å komme dit, velger jeg yrkesfag, sier Lars Erik Brustad (15). (Foto: Nordbolig)

Elever konkurrerer om å redesigne husmodeller

Elevene på Ener ungdomsskole på Hamar skal få øynene opp for yrkesfag gjennom en konkurranse om å redesigne boligmodeller.

– Vi vil skape mer oppmerksomhet rundt yrkesfagene, sier Tore Runeberg, daglig leder i Nordbolig, som har satt i gang en konkurranse i samarbeid med Ener ungdomsskole. De håper konkurransen skal gi elevene innblikk i hvilke muligheter som finnes på yrkesfag.

– Vi ønsker å være med på å fremme stolthet om yrkesfag og hjelpe flere til å oppdage mulighetene som ligger i yrkesfaglig utdanning både i form av etterspørsel i arbeidsmarkedet og gleden av å ha utført godt håndverk, sier Eva Lutnes, lærer ved Ener ungdomsskole.

Redesigne boliger

I konkurransen skal elevene redesigne boligene til Nordbolig. Det kan være å endre takvinkler, bygge på en etasje, skape bærekraftige og miljøvennlige hus.

– Det er mye mer spennende å gå inn i klasserommet til elevene med en oppgave som har klare paralleller til arbeidslivet. Elevene må orientere seg til reelle behov og forholde seg til hvordan Nordbolig tenker når de utvikler nye boliger, sier Lutnes.

– Vi håper med dette at elvene skal bli inspirert til å velge yrkesfag og da gjerne byggfag neste år. Kanskje en av disse kan være vår framtidige medarbeider, sier Tore Runeberg i Nordbolig. Han er imponert over Ener ungdomsskoles satsing på å fremme yrkesfag.

Har bestemt seg alt

Lars Erik Brustad (15) er en av elevene som har planene klare. Han velger yrkesfag.- Jeg ønsker å skape med hendene. Peke på noe og kunne si at dette har jeg lagd, forteller Brustad som liker å drive aktivt arbeid som man finner innenfor yrkene bygg og anlegg. – Jeg vet hvor jeg vil livet, og for å komme dit velger jeg yrkesfag, avslutter Brustad.

NORDBOLIG er en del av BEIAS gruppen som jobber innenfor fagområdene bolig- og eiendomsutvikling, salg, boligproduksjon og elementproduksjon for boliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *