(Foto: Smart Lift A/S)

Monterer vinduer smartere

De små vakumkranene fra danske Smart Lift gjør løfting og montering av tunge vinduer lettere, raskere og sikrere.

Tømrerfirmaet JHS BYG i Ålborg bruker vakuum-liften fra Smart Lift til montasje av vinduene på et større prosjekt. Det reduserer risikoen for belastningsskader hos medarbeiderne og øker samtidig effektiviteten i arbeidet, skriver Smart Lift.

Hundrevis av tunge vinduer

Enterprisen består blant annet av 489 vinduer som skal monteres over tolv etasjer. Tømrer Christian Thorhauge er en av de mer erfarne medarbeiderne på arbeidslaget.

Christian bruker en liten Smart Lift inne i en av leilighetene som ferdigstilles med vinduer, gulv, skillevegger og kjøkken. Her inne er det ikke mye plass til å manøvrere med store vinduer, så det er viktig at liften er kompakt og styres på en meget begrenset plass.

– Jeg har brukt liften i snart 6 måneder, og den var enkel å betjene helt fra starten, forteller Christian, mens han klargjør det neste vinduet i en leilighet med utsikt over Limfjorden i Ålborg.

– Akkurat nå jobber jeg alene med montering av vinduer som veier opptil 175 kilo. Jeg slipper alle tunge løft under montasjen og rekker opp i mot 16 vinduer på en dag, mens akkorden er på 8 vinduer, sier tømreren.

Mindre risiko for slitasje og skader

– Arbeidsmiljøet er viktig, og når det gjelder fasader og vinduer går utviklingen raskt nå. For eksempel må vinduer i bysentrum være lydtette i dag, noe som innebærer at tykkelsen og vekten på vinduene øker, sier  innehaver Jacob H. Sørensen i JHS BYG.

– Vi bruker vinduslifter fordi det fjerner mye av det belastende arbeidet ved montering av vinduer – og så er det effektivt. Vi har to forskjellige modller: En sterk lift til montasje utendørs i lave høyder, som også kan kjøre litt i terrenget. Og så har vi en helt komptakt modell, som kan manøvrere på liten plass innendørs og likevel løfte mange kilo, sier Jacob H. Sørensen.

(Illustrasjonsfoto: Smart Lift)

Firmaet hans JHS Byg har vokst gradvis siden starten i 2007. Da firmaet vant den store enterprisen i Ålborg, ble det opplagt at de burde vurdere en vinduslift.

– Etter å ha regnet litt på forskjellen mellom kjøp og leie, så vi at investeringen ville tjene seg inn raskt. Vi prøvde flere produsenter, men for oss var det Smart Lift som kom best ut, både på rådgivning og i produktkvalitet. Det er avgjørende at liftene både er holdbare og støttes av god service, sånn at vi kan oppfylle avtalene våre, avslutter Jacob H. Sørensen.

annonse

Smart når det løftes over 80 kilo

– Mange tømrerbedrifter bruker Smart Lift Sl 208 indoor model, som omtales i denne artikkelen, sier daglig leder i Smart Lift, Flemming Storm Nielsen til Byggmesteren.

– Løsningen blir ofte interessant så snart det skal løftes mer enn 80 – 100 kilo. Da kan monteringen være utfordrende og arbeidsmiljøet blir risikabelt. Liften gjør det mulig å montere tunge vinduer i mange dager eller uker uten risikoen for langtidsskader, sier Nielsen.

Den minste modellen – Sl 208 indoor model – er unik fordi den styres med en joystick og har to motorer til hjulene. Det gjør den ekstra kompakt og lett å manøvrere i små rom og gjennom dører. (Foto: Instant Norge)

De store sugekoppene holder vinduet bom fast. Liften går på et oppladbart batteri som ifølge Smart Lift varer i flere uker.

Smart Lift har levert løsninger her til lands i en årrekke og fås hos de fleste utleiefirmaer og noen glassmestere.

Norsk forhandler er Instant Norge.

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen