God stemning i styringsgruppen; f.v. Rune Espeland (Neumann Bygg), Morten Algerøy (XL-BYGG), Kim Kristoffersen (Vi Bygger Bergen), Frode Børmo (Glava Gyproc) og Anne Marie Hjorth (Gilje). (Foto: Vi Bygger Bergen)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Vi Bygger Bergen blir Vestlandets største fagmesse

6. og 7. september åpner Grieghallen for en samlet byggebransje på jakt etter faglig påfyll og gode foredragsholdere.

Idéen bak Vi Bygger Bergen ble for drøye 2 år siden klekket ut av Morten Algerøy, som har sin bakgrunn fra Optimera, men som fra høsten av tiltrer som salgssjef hos XL-BYGG i region vest.

Stort behov i byggebransjen

På spørsmål om hvordan dette kunne vokse fra en spenstig idé til en innflytelsesrik fagmesse, svarer Algerøy:

– Etter et massivt frieri til de andre store grossistene i Bergen ble vi alle enige om at dette har Vestlandet ventet på i årevis, og dermed ble støttespillerne formelt vedtatt med deltakere både fra Neumann Bygg, Geitanger Bygg, Optimera, Byggmakker, Agnar Skåtun, XL-BYGG og Maxbo Proff. I tillegg har vi med støttespillere som Ahlsell, Brødrene Dahl og Heidenreich, forteller han.

– Jeg tror ingen av dem vi spurte vågde å si nei, og det har vel heller ingen angret på i etterkant, medgir en fornøyd Algerøy.

Utsolgt og venter rekordbesøk

Allerede før nyttår i fjor var messen så godt som utsolgt, og et samlet leverandørkorps er fornøyd med at dette er et felles løft i fra samtlige byggevare-grossister, og ikke bare fra en av dem alene. I tillegg vil også grossistene stille med egen stand.

To av leverandørene fra styringsgruppen, salgssjef Frode Børmo i GLAVA-Gyproc og distriktsansvarlig Anne Marie Hjort i Gilje er ganske sikker på at Vi Bygger Bergen er kommet for å bli, men presiserer at det er bransjen selv som avgjør om dette blir en suksess, og målsetningen er satt til fem tusen besøkende på to dager.

Dette blir raskt supplert av salgs- og markedssjef i Neumann Bygg Rune Espeland som legger til at «hvis vi klarer dette skal vi sprette champagnen og gjentar det hele annet hvert år i lang tid fremover».

Spennende fagnytt

Vi Bygger Bergen har også fått på plass en rekke spennende foredragsholdere, og blant annet kan man høre hvordan SK Brann kombinerer byggingen av ny tribune med boliger, prosessen rundt nye Bergen Lufthavn, politiske innlegg fra styrende politikere, samt foredragsholdere både fra entreprenørsiden, arkitektbransjen og mye annet spennende.

For å toppe det hele har man valgt å invitere en samlet bransje til en hyggelig minglefest på USF Verftet fredag kveld, og her er det allerede reservert godt over 600 billetter. På dette arrangementet vil man møtes i uformelle omgivelser og bli servert ekte street-food og spennende underholdning.

Både messen og fredagens happening er ledet av teknisk arrangør Bergen Live som er mest kjent for sine store arrangementer både på Bergenhus Festning og Koengen:

– Om vi arrangerer en konsert med Rolling Stones eller en messe for byggebransjen spiller for så vidt liten rolle. Rock & Roll blir det uansett, medgir en smilende prosjektleder Kim Kristoffersen i Bergen Live og legger til at det på sikt kan være aktuelt å legge ut på en «Vi Bygger» -turné hvor målet kan være å få med seg byer som både Tromsø, Trondheim og Stavanger.

– Men først må vi teste ut konseptet her i Bergen, avslutter han.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *