Administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik.

Norgeshus forbereder seg på tøffere marked

Når boligmarkedet nå ser ut til å bli tøffere, vil Norgeshus svare med flere forhandlere, flere nye huskonsepter og bedre markedsføring av boligene.

– Vi må kunne tilby boliger til ulike markeder. En bolig til fem millioner kan være salgbar i Oslo, men er kanskje ikke like attraktiv her på Melhus, poengterer administrerende direktør Dag Runar Båtvik i Norgeshus.

Kjedekongress med jubel

I helga samler han og kjeden omkring 320 forhandlere, leverandører og samarbeidspartnere til kongress i Stjørdal. Den markerer kjedens 30 års jubileum, og skjer mens kjeden er i en svært god utvikling. Den bygde 963 nye boliger i fjor, en økning på 17 prosent fra året før, fikk flere nye forhandlere. Nå er det 114 forhandlere, innen sommeren 120, ifølge Båtvik.

– Fjoråret ble svært godt for oss, men dette året blir enda bedre, lover han.

– Vi har økt tilgang på firmaer som vil bli forhandlere og ser at vi lykkes med strategiene våre for bedre lønnsomhet og godt arbeidsmiljø. De som jobber både med opplegget vårt for effektiv produksjon og som satser på arbeidsmiljøet, får også bedre økonomiske resultater.

Økt salg i nedgang

Hvordan forhandlerne skal takle nedgang i boligmarkedet, får en sentral plass i programmet på kongressen. I en paneldebatt skal fire deltakere gi sine svar på det. Det er Per Jæger i Boligprodusentenes Forening, Endre Jo Reite i Sparebank 1, og Dag Runar Båtvik og Audun Balke Hveem fra Norgeshus.

I programmet er det også foredrag om «Boligkjøperen i 2020» og «Morgendagens byggeprosesser». Det siste er det Bygg21 som står for med administrerende direktør Sverre Tiltnes og styremedlem Jon Olav Sigvartsen som er forhandler i Norgeshus.

I flere runder får dessuten deltakerne møte leverandørene på messe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *