Deltakere fra flere fag var engasjerte og delte villig på erfaringene sine.

30 på våtromskurs hos Jackon

30 deltakere satt på skolebenken i to dager denne uka da Jackon og XL-Bygg inviterte til våtromskurs.

Byggmesterforbundet holdt kurset i Håndverkerens våtroms veileder (HVV) for fagarbeidere i Jackons lokaler i Østfold. Kurset kom i stand fordi både Jackon og XL-Bygg vil bidra til kompetanseheving i bransjen og særlig innenfor våtrom med riktig bruk av materialer og løsninger, forteller de i en pressemelding.

annonse

 

Kvalitet og kompetanseheving

Frank Lønseth er distriktssjef for Jackon i Østfold. (Alle foto: Jackon)

Initiativtaker og kursarrangør Frank Lønseth er distriktssjef for Jackon i Østfold. Han ønsker å øke kunnskap om regelverk og krav, utførelse og produkter: – Vi er opptatt av kvalitet og vil bidra til kompetanseheving i bransjen. Etter å ha snakket med ulike aktører, har jeg oppfattet at mange er usikre på produkter og utførelse når det gjelder våtrom. De ønsker å lære mer, sier han i pressemeldingen.

– I XL-Bygg Knatterudfjellet planlegger vi å gi våtrom mye oppmerksomhet framover, derfor er vi glade for muligheten til å kurse ansatte og kunder, forteller Glenn Rino Olsen, salgssjef i XL-Bygg Knatterudfjellet. – Tilbudet har vist seg å være etterlengtet, for påmeldingslista er smekk full. Vi kommer også til å holde oppfølgingskurs om våtromsprodukter i tida som kommer.

– Jackon ønsker å ta ansvar for å lære opp kundene våre slik at de kan selge både produkter og kompetanse, sier Lønseth. – Det er viktig at ansatte i byggevarehusene har kunnskap om tekniske forskrifter for at deres kunder skal få nødvendig hjelp og være trygge.

 

Viktig kunnskapsutveksling

Kurset tar for seg de spesifikke kravene i TEK 17 med veiledninger. Det legger vekt på å se alle faggruppers arbeider i sammenheng. Nils Jørgen Brodin er fagkonsulent i Byggmesterforbundet og kursets instruktør. Han setter pris på at det er både tømrere, murere, ingeniører og butikkansatte blant deltakerne.

– På dette kurset får vi forskjellige innfallsvinkler og gode diskusjoner. Fordi deltakerne har ulik bakgrunn og erfaring, blir det svært god kunnskapsutveksling.

 

Nyttige kontakter

Ivar Arne Grimstad, leder i Byggmesterforbundet region Østfold, er opptatt av å bygge fagmiljø. – Det er viktig å kjenne regelverket godt, men å knytte kontakter, er også en stor del av slike kurs. Da kan man utveksle kunnskap på et uformelt nivå – det er enkelt å ringe en venn hvis man er usikker. Slik sørger kurs som dette for å heve den totale kompetansen i regionen.

 

Valg av riktige produkter

Grimstad trekker også fram hvor viktig det er å ha god produktkunnskap: – Det er greiest å velge produkter man vet fungerer, man skal være modig for å velge noe helt nytt. Kurs og opplæring, også med fokus på enkeltprodukter, er viktig for at fagfolk skal ha kunnskap til å velge det som er best egnet til jobben de skal gjøre.

Kursdeltakerne ble også vist rundt i Jackons kompetansesenter.

Faglig oppdatert for kundene

Geir Johansen fra XL-Bygg Knatterudfjellet på Borgenhaugen

Geir Johansen fra XL-Bygg Knatterudfjellet på Borgenhaugen forteller at XL-Bygg er opptatt av at ansatte har god kunnskap innen ulike fagområder. – Vi er en faghandel, og vi som jobber med kunder må være faglig oppdatert. Det gjelder alle produktområder, enten det er tak, vindu, utemiljø eller våtrom. XL-Bygg ønsker å være ledende på våtrom i tiden framover, og dette kurset er viktig for å øke kunnskapen blant de ansatte og kunne bistå kundene bedre.

– Vi ønsker å øke kunnskapen om Jackon Våtrom System og hvordan badet bygges riktig, sier Frank Lønseth, som også ga kursdeltakerne en omvisning i Jackons 1500 m² store kompetansesenter med fullskala modeller av alle Jackons produkter.

annonse

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen