(Illustrasjonsfoto: Pretre)

Mestergruppen overtar Pretre

– Vi er svært fornøyd med å få Mestergruppen inn som ny eier av Pretre, sier styreleder Geir Vegsund i Pretre.

Mestergruppen overtar alle aksjene i Pretre AS dersom oppkjøpet godkjennes av myndighetene. I så fall forventes kjøpet å være gjennomført i løpet av februar.

Vil vokse innen prefab

Pretre ble etablert i 1976 og har hovedkontor på Stryn. Med sine 120 ansatte har firmaet hatt god vekst de siste årene innen produksjon av prefabrikerte trekonstruksjoner.I dag har Pretre fire fabrikker som hovedsaklig leverer takstoler, bjelkelag og precut til kunder i hele landet. Ifjor omsatte selskapet for 300 millioner kroner.

Mestergruppen har lenge vært den største kunden av Pretre´s produkter og nå vil konsernet øke sin markedsandel med oppkjøpet.

– Pretre har gjennom mange år vært en viktig kvalitetsleverandør til Mestergruppen, og vi er Pretre sin desidert største kunde. Når eierne nå ønsket å selge, var det naturlig for Mestergruppen å tre inn som ny eier, sier konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik.

Skal satse videre

Mestergruppen vil at Pretre skal vokse videre som et selvstendig selskap og styreleder i Pretre er tilfreds med salget:

– Vi er svært fornøyd med å få Mestergruppen inn som ny eier av Pretre. Mestergruppens sterke markedsposisjon, investeringsevne og langsiktighet gir Pretre mulighet til å satse videre på strategien om å tilby markedets beste industrialiserte løsninger for trehusbebyggelsen i Norge, sier Geir Vegsund, styreleder i Pretre.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *