Prosjektet skal ferdigstilles på nyåret i 2020. (Illustrasjon: Rift / Sølvparken.no)

Vant Sølvparken i Kongsberg

Veidekke Entreprenør har inngått avtale om oppføringen av 68 boliger, næringslokaler og garasjeanlegg sentralt i Kongsberg.

Kontrakten er en totalentreprise på 348 millioner kroner ekskl. mva. og er inngått med Sølvknuten AS ved Stor-Oslo Eiendom AS. Det flotte prosjektet er tegnet av arkitektene i Halvorsen & Reine.

Stort prosjekt i sølvbyen

Oppdraget omfatter oppføring av 68 leiligheter fordelt på tre bygningskropper i 4, 5 og 6 etasjer, 11.000 m 2 næringsarealer som skal romme storhandel samt parkeringsanlegg for beboere og kunder med totalt 220 p-plasser.

(Illustrasjon: Rift / Sølvparken.no)

Prosjektet er meget sentralt beliggende i Kongsberg by. Leilighetene blir vestvendte og solrike med god standard og moderne, gjennomtenkte planløsninger.

Fra venstre seniorrådgiver Sverre Liavaag, avdelingsleder Gro Brathovde og distriktsleder Marius Plünnecke fra Veidekke sammen med prosjektansvarlig Gunnar Rinde og prosjektleder Hans Kristian Woldstad i Stor-Oslo Eiendom. (Foto: Veidekke)

Ville ha en seriøs entreprenør

– Vi er glade for at Stor-Oslo Eiendom har valgt Veidekke til å bygge prosjektet. Det er et spennende prosjekt med høye krav til arkitektur og utearealer. Rivearbeidene på tomten starter opp nå i januar, og prosjektet skal ferdigstilles på nyåret i 2020, forteller distriktsleder Marius Plünnecke i Veidekke.

Alle får store uteplasser og de langt fleste vil få utsikt mot kirkespiret, utover mot fossen og nedover Lågen, mot Funkelia skisenter og Skrimfjella. (Illustrasjon: Rift / Sølvparken.no)

– Vi er veldig fornøyd med at vi nå har kommet til enighet med Veidekke på dette prosjektet. Det er et komplisert prosjekt med både handel, boliger og hotell på en beliggenhet mitt i Kongsberg sentrum. For oss er det viktig at vi har med oss en seriøs entreprenør med tilstrekkelig kompetanse for å løse oppgaven. Samtidig ønsker vi å takke kommunen for en ryddig og god prosess frem til nå. Vi gleder oss til å sette i gang med byggeaktivitetene, sier prosjektansvarlig Gunnar Rinde i Stor-Oslo Eiendom.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *