Rockwool har utviklet en plate til terrassesystemet som tåler at man går direkte på den. (Illustrasjon: Rockwool)

Når taket skal være et gulv

– TOPROCK Terrace System er det eneste vi vet om med en ubrennbar løsning med fall som kan brukes på terrasser, sier Rockwool.

Med TOPROCK Terrace blir det enkelt å bygge energieffektive tak som tåler tråkk og gangtrafikk, skriver produsenten Rockwool.

Les også: Berøringsvegg og brannsikkert terrassesystem

Tåler mer og kan tilpasses

Systemet er en videreutvikling av den kjente løsningen for takisolering – TOPROCK CTF og gjør det enklere å bygge energieffektive tak der fallet skapes direkte ved hjelp av isolasjonen. Isolasjonen tåler nå større belastninger og er tilpasset takterrasser eller takflater med gangtrafikk.

I likhet med de øvrige TOPROCK produktene består TOPROCK Terrace System av lameller og takplater. Lamellene er tilskåret slik at de skaper et fall på taket umiddelbart. Den gjennomtenkte konstruksjonen med fallplater gjør at utleggingen går raskt og tidsforbruket kan reduseres med opp til 50%.

(Illustrasjon: Rockwool)

Systemet er designet for en korttids trykkstyrke på 175 kPa og en langtids trykkstyrke ved 2% deformasjon på 45 kPa.

TOPROCK Terrace System består av lameller og takplater. Lamellene er tilskåret slik at de skaper et fall på taket og konstruksjonen med fallplater gjør at utleggingen går raskt og tidsforbruket kan reduseres med opp til 50%, sier Rockwool. (Foto: Byggmesteren)

annonse

Oppbygging av fall

Systemet består av lameller med et fall på 1:40 som det legges en 30 mm topplate på. Systemet inneholder 4 standard fallplater (format 1000×200 mm) og en underlagslamell som benyttes ved større fallengder.

Fallet på 1:40 ligger i lamellen sin lengderetning. Tykkelsen vises i systemtegningen nedenfor. Den 100 mm tykke basislamellen benyttes når systemtykkelsen overstiger 260 mm.

Hele systemet leveres med lameller og takplater pakket på samme pall. Lamellene er pakket på vår smarte patenterte miljøpall. Hver pall inneholder leveranse for et bestemt antall kvadratmeter. Miljøpallen, som er bygget av isolasjon med en resirkulerbar PE-folie rundt, er lettere enn en tradisjonell trepall.

Underlagslamell leveres på trepall. (Illustrasjon: Rockwool)

Pallens utforming er tilpasset hver enkelt systemtykkelse så pallehøyden vil kunne variere noe.

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen