(Foto: Melby Snekkerverksted)

Vant Årets Trapp for andre gang

- En mesterprestasjon, sier den tyske fagportalen Treppen om trappen fra familebedriften Melby Snekkerverksted på Nordmøre.

Det er den tyske fagportalen Treppen.de som står bak kåringen, skriver Melby snekkerverksted om førsteplassen i kategorien «Nostalgie».

En mesterprestasjon

– Denne klassiske vindeltrappen forener det beste av nostalgiske arkitekturelementer og klarer å skape en lengsel for fortiden. Takket være god håndtverk oppfyller ikke trappen bare designkrav, men også funksjonskrav på en god måte, sier juryen og fortsetter:

– Rundt en massiv midtsøyle svinger denne trappen fra Melby Snekkerverksted seg elegant oppover. Den ytre vangen, rekkverket og fyllingene er formlimt, og på tross av den nostalgiske stilen tilfredsstiller den matte overflatebehandlingen også den moderne smak. Slik blir denne kirketrappen et bindeledd mellom fortid og nåtid.

(Foto: Melby Snekkerverksted)

Trappens unike design og konstruksjonens suverene utførelse er en mesterprestasjon, og var derfor utslagsgivende for valget. Juryen fremhever det gode håndverket ved bearbeidingen og anerkjenner særlig de flotte formlimte fyllingene.

 

annonse

Tradisjonsrik familiebedrift

Melby er en tradisjonsrik familiebedrift som ble stiftet i 1952 og alltid har virket i Eide kommune på Nordvestlandet. De første årene laget bedriften dører, vinduer og innredninger, og i 1986 spesialiserte man produksjonen til trapper og trappeløsninger.

I dag er Bjørn Melby daglig leder for 20 ansatte. Bedriften vokser i sitt eget, tilpassa tempo med mål om å fortsatt kunne imøtekomme det økende antall henvendelser fra både entreprenører og private kunder.

Sammen med Hamran snekkerverksted og Jømna Brug, har snekkerverkstedet nå åpnet et designstudio i Oslo: Made by Wood er en felles arena for utvikling og vekst – en pioneer og driver innen trevareindustrien.

Stor trapp med helbuet vange i produksjonen.

Firmaet leverer hovedsakelig til boliger, men det har også blitt en del leveranser til offentlige bygg. Bedriften er opptatt av produktutvikling og godt håndverk, i tillegg til det å ha en moderne maskinpark.

Melby Snekkerverksted er en av kommunens største arbeidsplasser i privat sektor.

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen