Slokker brannen der den er

Ved hjelp av vanntåke, kan et nytt brannslokkingssystem slokke branner akkurat der de oppstår, forteller brannsikringsselskapet Firesafe.

Smartscan bruker vanntåke som minimerer vannforbruket sammenlignet med stråler, og som dermed begrenser skadene på inventar og eiendom.

Infrarød skanning

Infrarød teknologi (IR) brukes til å identifisere hvor i rommet brannen er. Smartscan kommuniserer med boligens branndetektor og ved fare, kommer et infrarødt øye til syne sammen med en høytrykksdyse. Systemet skanner kjapt hele rommet og lokaliserer varmeste punkt. Deretter bruker det retningsstyrt vanntåke for å slokke brannen. Undertrykket som vanntåkeanlegget skaper, gjør at brannen ikke får utvikle seg videre i rommet.

– Vi har stor etterspørsel etter dette anlegget med tidlig deteksjon og direkte slokking, sier administrerende direktør, Morten Ameln, i Firesafe. Han påpeker samtidig at det er både motiverende og spennende å levere et produkt det er knyttet så høye forventninger til.

 

annonse

 

En tidel av sprinkler

– Smartscan bruker under 1/10 av vannmengden til tradisjonelle sprinkleranlegg. I tillegg stopper systemet av seg selv etter 30 minutter, gitt at brannen er slukket. Med tanke på vannskade tilsvarer dette at du er uheldig og velter vaskebøtta på gulvet, sier avdelingsleder for sprinkleranlegg i Firesafe, Rune Kibsgaard.

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen