Elbilene svinger seg opp!

Elbilene svinger raskere inn i det norske markedet. Hittil i år er elbilsalget økt med 33 prosent. I september var nesten hver tredje nye bil en elbil, jubler Norsk Elbilforening.

Samtidig er det nedgang på 25 prosent i salget av bensin- og dieselbiler sammenlignet med samme tid i fjor.

– Nedgangen bidrar til historisk lave utslipp, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

 

 

– Dette går riktig vei. Flere ser at tiden nå er moden for å skifte til elbil. Vi ser starten på et massemarked, men ligger fortsatt litt etter den nødvendige utviklingen for å nå målet om å bare selge nullutslippsbiler i 2025, sier hun.

 

Flere elvarebiler

Også elvarebilene selger bedre nå. Hittil i år er det registrert 521 nye varebiler med nullutslipp. Det er 21 prosent flere enn ved samme tid i fjor, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Byggmestren har temaartikler om elvarebiler i oktober. Der forteller fornøyde brukere om erfaringer med elektriske varebiler. Blant annet trekkes det fram store besparelser til drivstoff og parkeringsavgifter.

Et eksemplar av Byggmesteren kan du bestille her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *