(Foto: BNL / Bård Gudim)

Steinar Fretheim blir direktør i BNL

Fretheim (58) kommer fra Direktoratet for Byggkvalitet og skal lede en nyopprettet avdeling for bygningspolitikk og kommunikasjon i BNL fra 18. september.

– Vi er svært glad for å få Steinar Fretheim med på laget. Han har svært god bransjekunnskap og kjenner hvor skoen trykker etter mange år i næringen, samt svært viktig kompetanse på utvikling av regelverk og ny Sentral godkjenning og arbeidet med kvalifikasjoner i næringen, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL.

Bred bakgrunn

Fretheim er utdannet ingeniør og kommer fra stillingen som fagdirektør for kompetanse og næring i DiBK.

Han var tidligere direktør for sentral godkjenning på Gjøvik og mange års erfaring fra næringen gjennom ulike stillinger i Skanska som både distriktssjef og regiondirektør, og administrerende direktør i AS Miljøbygg, et av selskapene i BackeGruppen.

Fretheim var også medlem av ekspertgruppen som utarbeidet «Enkelt å være seriøs» og «Kvalifikasjoner for ansvarlige foretak».

– Gleder meg til å bli en del av BNL

– Jeg ser frem til å være med å løse viktige oppgaver på vegne av bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen, og bidra til samhandling mellom de ulike bransjene innen bygg, anlegg, eiendom og industri. Etter 25 år som entreprenør og 6 år hos bygningsmyndighetene, har jeg dannet meg et godt bilde av hvilke utfordringer byggenæringen står overfor og hvilke muligheter som venter. Jeg gleder meg til å bli en del av BNL, sier Fretheim.

Fretheim vil lede avdeling for bygningspolitikk og kommunikasjon, og blir del av et lederteam i BNL som da vil bestå av: Jon Sandnes adm. dir., Siri Bergh, advokat og direktør av avdeling for arbeidsgiverpolitikk og HMS, dir. Jørgen Leegaard som leder avdeling for samfunnspolitikk og Steinar Fretheim, direktør og leder av avdeling for bygningspolitikk og kommunikasjon.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *