Geoteknikk-studium for byggmestre

Etter initiativ fra Byggmesterforbundet, kan byggmestre til høsten ta et studium i geoteknikk ved Universitetet i Tromsø.

Kjell Skog er leder i Byggmesterforbundets utdanningsutvalg og professor 2 ved Universitetet i Tromsø.

– Studiet legges opp på byggmestres premisser og har en praktisk tilnærming med utgangspunkt i det den enkelte arbeider med til daglig, lover Kjell Skog. Han leder Byggmesterforbundets utdanningsutvalg og har foreslått dette etterutdanningstilbudet for Universitetet.

– I utdanningsutvalget har vi kommet til at geoteknikk er ett av de emnene byggmestre kan trenge for å bygge en mastergrad. Dette er et pilotkurs og andre emner kan være aktuelle, om dette får ønsket oppslutning, sier han.

 

 

Hva er nede i byggegropa?

På universitetets nettsider er studiet «GEO-6001Kurs i grunnundersøkelse, geoteknikk og fundamenteringsmetoder» presentert grundig. Det krever mesterbrev og tre års ledende praksis eller bachelor i ingeniørfag. Det blir lagt vekt på relevant praksis, heter det.

Anbefalte forkunnskaper er kjennskap til og erfaring i fundamentering av småhus og byggeoppdrag i tiltaksklasse 1.

Hovedvekten i kurset legges på geoteknikk og fundamenteringsmetoder. For øvrig blir det en innføring i kvartærgeologi og hvordan man leser terreng og byggegroper, og prosjektering og prosjekteringsledelse.

– Studiet handler om å bli bedre til å vurdere grunnforhold og bli en bedre bestiller av grunnarbeider, forklarer Skog.

 

Samlinger og oppgaver

Undervisningen foregår i tre samlinger som hver er på tre dager og eksamen på en dag. Dessuten blir det forelesninger på nett. Samlingene går i Tromsø og Narvik.

Mer informasjon gir Kari Skirbekk ved Institutt for geovitenskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *