(F.v) Bård Krogshus, Gunnar Glavin Nybø og Lars Christian Christensen. (Foto: Bygg Reis Deg)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Vil bryte det digitale klasseskillet

Bygg Reis Deg etablerer en egen Digital Arena som skal løfte frem de praktiske verktøy som finnes og vise frem løsninger og arbeidsmetoder.

– Vi ønsker å bidra til at flere går fra ord til handling i byggenæringen og skal sørge for at vi har nyttige digitale eksempler for alle posisjoner og nivåer, sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør for Bygg Reis Deg.

Ønsker å tette gapet

Bård Krogshus, som er daglig leder i BIM Center og Lars Chr Christensen, senior rådgiver i multiBIM, bistår Bygge Reis Deg med utvikling og organisering av Digital Arena og aktiviteter frem mot Bygg Reis Deg.

– Digitalisering representerer et klasseskille i byggenæringen. Det er et klart skille mellom de som ser muligheten og bruker digitale verktøy og de som ikke er der enda. Vi ønsker å tette dette gapet og dermed å bryte det digitale klasseskille. Digitalisering kommer til å påvirke byggenæring i større og større grad og vi ønsker å gi alle den kunnskapen de trenger for å bli med på å utvikle fremtidens bygg, sier Bård Krogshus.

Målet med Digital Arena er å løfte frem nye produkter, innovasjoner og bedrifter innenfor tema digitalisering, og samtidig ta opp problemstillinger og løsninger for bedre digital samhandling mellom roller, fag og faser i et byggeprosjekt.

 

Skal gi raske og enkle svar

Det legges opp temadager og seminarer som retter seg spesifikt til ulike roller i verdikjeden. Besøkende kan prøve ut spennende digitale verktøy som samler og viser den informasjon du trenger om bygget i en visuell modell.

Besøkende får også tilgang til buildingSMART ekspertise i en egen helpdesk og hjelp til å velge BIM og andre digitale verktøy.

– Bygg blir mer kompliserte, det er større krav til for eksempel energi og miljø og informasjonsmengden i byggeprosjekter eksploderer. Den beste måten å håndtere dette på og å ha kontroll på at bygget møter alle krav, er å jobbe digitalt med informasjonen i alle ledd. Ambisjonen til Digital Arena er å gi besøkende svar på spørsmål om digitalisering raskt og enkelt – Bygg Reise Deg sin Digital Arena samler det du trenger av verktøy og ekspertise, avslutter en entusiastisk Lars Christian Christensen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *