(Foto: MDH / Treteknisk)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Moholt 50|50 er Årets Trebyggeri

– Et av Norges største massivtreprosjekter er også et forbildeprosjekt som har bidratt til å alminneliggjøre massivtre som byggemateriale, sier juryen.

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2016 fikk prisen på Byggedagene 29. mars. Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking.

Les også: Tre i finalen om Årets Trebyggeri

En sunnere bydel

Prosjektet består av 5 «boligtårn» og en barnehage som sammen danner en ny, liten bydel. Byggene er basert på et industrialisert byggesystem i massivtre som gir mange spennende perspektiver for urbant trebyggeri i framtiden.

Moholt fra luften. (Foto: Tomas Bekkavik / Treteknisk)

God arkitektur, godt bomiljø og trivsel for alle er sentralt i prosjektet. En fortettingsstrategi i et etablert studentboligområde med ønske om å skape byfølelse har blitt et godt bidrag til utvikling også for nærmiljøet rundt studentbyen.

Store miljøgevinster på grunn av materialvalg, energibesparende tiltak og sterke HMS-tall preger prosjektet. Involverende planlegging i prosjekteringsfasen og tverrfaglig bruk av BIM har vært suksessfaktorer. En stolt byggherre har skapt et godt og gjennomarbeidet miljø for fornøyde brukere. Nye treløsninger er tatt i bruk og prosjektet har bidratt til utvikling av nye løsninger hos leverandørene og ny kompetanse hos planleggere og konsulenter, skriver Treteknisk Institutt om prisvinneren.

 

Moholt 50|50

Treteknisk og TreFokus deler i samarbeid med Byggeindustrien ut prisen Årets Trebyggeri 2016 under Byggedagene.  Årets Trebyggeri 2016 gjelder byggeri realisert/sluttført i løpet av 2016. Prisen kan deles ut til ulike typer byggeri med utstrakt trebruk som f. eks. boliger, skoler, næringsbygg, landbruksbygg, høyspentmaster, broer etc.

Juryen har i år gått gjennom og vurdert mer enn 20 innsendte prosjekter. Det var stor spennvidde og kvalitet blant de innsendte prosjektene, noe som viser gode muligheter for bruk av tre i ulike sammenhenger.  Juryen festet seg spesielt ved 3 prosjekter: Romsdalsmuseet i Molde, Moholt 50|50 studentboliger i Trondheim, og Steibrua i Alvdal.

Vinneren Moholt 50|50 kjennetegnes ved:

  • Grensesprengende og innovativ trebruk
  • Omfattende trebruk med fokus på variert bruk av tre
  • Innovativ prosess knyttet til utvikling av prosjektet
  • Industrialiserte og effektive løsninger
  • Robuste løsninger i forhold til bruk og levetid

Juryen har bestått av Birgitte Skjerve, Norske Arkitekters Landsforbund, Line Kaasine ved Arkitektselskapet ToRomturister, Haakon Tronrud fra Tronrud-Gruppen, Hilde Tellesbø ved Treteknisk, Arve Brekkhus fra Byggeindustrien og Aasmund Bunkholt fra TreFokus.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *