(Foto: Christopher Kunøe)

Studentboliger blir FutureBuilt-prosjekt

De nye studentboligene på Kringsjå tar form. Første byggetrinn med to bygg på 8 og 10 etasjer og rundt 350 hybler er under bygging. Her blir det både nær nullenergi og bygg i massivtre.

I oktober var det spadestikk for første byggetrinn for de nye studentboligene på Kringsjå, skriver FutureBuilt på sine nettsider.

Les også: Ti etasjer massivtre i Oslo

Et godt symbol

– Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. På Kringsjå skal vi binde sammen det urbane Oslo og friluftsaktivitetene marka kan tilby studentene som bor der.  Bruk av massivtre i deler av bygningsmassen  vil utgjøre et godt symbol på nettopp dette. Det vil også utgjøre en etterlengtet kapasitetsøkning på studentboliger i Oslo, sier Helge Christian Haugen, direktør for Eiendomsavdelingen i SiO,

Det er planlagt inntil 1500 nye boliger, og nå er de første 350 igangsatt.

 

Klimavennlig boligbygging

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har økt ambisjonene underveis i prosjektet, og med høye mål på energi og med massivtre som konstruksjon blir Kringsjå et spennende forbildeprosjekt innen boligbygging.

– I FutureBuilt har vi etterspurt klimavennlige boligbygg i lengre tid, og vi er begeistret for at SiO har fulgt opp med et stort utviklingsprosjekt som vi tror er viktig for boligdiskusjonen framover, sier Ulla Hahn i FutureBuilt.

Sammen med SiO planlegger FutureBuilt en byggeplassbefaring før sommeren.

Byggmesteren kommer tilbake i fagtidsskriftet og på nett med en lengre reportasje fra byggeprosjektet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *