Under åpningen av fabrikken ble det servert mat, holdt foredrag og arrangert omvisning på produksjonslinjene i fabrikken. (Foto: Optimera)

Ordføreren åpnet ny elementfabrikk

Åpningen av den nye elementfabrikken i Tysnes betyr mye lokalt. På sikt regner Optimera med å skape 30-40 arbeidsplasser rundt den nye fabrikken.

Tysnes har merket kuttene i oljebransjen og foran 100 byggmestere og entreprenører snakket ordføreren varmt om hvor viktig de nye arbeidsplassene blir for næringslivet i kommunen.

Les også: Optimera overtar Tysnes elementfabrikk

Strategisk plassert fabrikk

Etableringen på Tysnes er et samarbeid mellom Optimera AS og de lokale selskapene Byggmester Hitland (Hitland gruppen AS) og entreprenøren Fronta (Fronta invest AS).

Navnet på driftsselskapet i Tysnes er Optimera Prefab Vest AS.

‒ Den lokale forankringen er viktig og jeg tror på et langsikt og godt samarbeid med Optimera. Det gleder meg å se at det nå er ny giv i lokalene nede ved sjøen, sier ordfører Kåre Martin Kleppe i en kommentar.

Den nye fabrikken er etablert der Fronta tidligere har hatt elementfabrikk på Tysnes.
Plasseringen er ikke tilfeldig og fabrikken skal betjene store deler av Vestlandet.

Det var en fornøyd ordfører som ønsket Optimera velkommen til Tysnes. (Foto: Optimera)
Det var en fornøyd ordfører som ønsket Optimera velkommen til Tysnes. (Foto: Optimera)

 

Stort oppmøte

Vestlandet vise seg fra sin beste side under åpningen av elementfabrikken. Solen skinte fra skyfri himmel, og et stort antall kunder og samarbeidspartnere var møtt opp. Fra Haugesund og Bergen var det satt opp egne busser og mange var tydelig nysgjerrige på hvordan den nye fabrikken var rigget og hvordan de kunne ta i bruk de nye leveransene.

Under åpningen av fabrikken ble det servert mat, holdt foredrag og arrangert omvisning på produksjonslinjene i fabrikken.

‒ Jeg kunne merke at den faglige kompetansen hos de lokale byggmesterne og entreprenørene var høy. Det ble mange gode diskusjoner når vi tok gruppene på visningstur rundt produksjonslinjene. Det er liten tvil om at det er stadig flere som får opp øynene for denne måten å bygge på, og jeg kunne merke at stemningen var positiv for det vi holder på med her, sier teknisk sjef i Optimera Christoffer Clementz.

Store investeringer

Etter at Optimera tok over lokalene i sommer er det investert store summer i nye anlegg for produksjon av takstoler og elementer. Anlegget fremstår som ryddig og moderne med nøye planlagte produksjonslinjer. Nå tilvirker fabrikken elementer, takstoler, og mer tradisjonelle precut- og konstruksjonspakker.

‒ Vi ser at bygging med elementer i økende grad erstatter den tradisjonelle plassbyggingen der man kapper og tilpasser på byggeplassen. Vi kan nå tilby gode produkter til dette markedet og jeg har stor tro på fremtiden. Dette blir en spennende reise for oss på fabrikken, sier daglig leder Bjarte Litlabø.

Klimaendringer, miljøhensyn og stadig større krav til energieffektive og tette bygg bidrar til at skiftet fra plassbygging til konstruksjonspakker nå skjer raskere enn mange kanskje klarte å forutse. Markedet opplever nå en tydelig økning i etterspørselen etter ferdige byggingsellementer og konstruksjonspakker.

Investerer for vekst

Optimera Byggsystemer har en tydelig vekststrategi og omsetter nå for ca 330 millioner innenfor elementer, Precut og konstruksjonspakker. Etableringen i Tysnes bidrar til å befeste selskapets posisjon som totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet.

Dette blir den fjerde fabrikken til Optimera Byggsystemer og det stilles store forventninger til produksjonen fremover. Fra før har de produksjonssteder på Ilseng, Andebu og Stangeland.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *