Ordfører i Hurdal Runar Bålsrud, avdelingsleder garasje Norgeshus Hurdal Anita Tenold og daglig leder i Termowood Henning Thorsen.

Åpnet Norges første Termowoodhus

– Hurdal satser på praktiske og grønne tiltak, sa ordfører Runar Bålsrud og innviet den første boligen bygget med Termowoods produkter.

Hurdal fortsetter sin satsing på energieffektive og nytenkende trebygg.

Bærekraftfestivalen

Hele Hurdal kommune i Akershus har jobbet lenge for å arrangere en god festival.

Festivalens overordnede konsept er bærekraftig samfunnsutvikling med fokus på arealplanlegging, næringsutvikling og mobilitet. Målet er at festivalen skal mobilisere norske politikere, kommuner, næringsliv, forsknings- og utdanningsinstitusjoner til å bidra til det grønne taktskiftet, som må til for å skape en mer bærekraftig og bedre verden.

– Gjennom festivalen skal vi vise at kommunesektoren kan være en motor i arbeidet med det grønne skiftet. At samhandling mellom det offentlige, privat næringsliv, forskning og utdanningsinstitusjoner er viktig og nødvendig, sier ordfører Bålsrud.

Hans Petter Rygh fra Termowood (v) og Joakim Bang fra Hunton på sin flotte felles stand på Bærekraftfestivalen.
Hans Petter Rygh fra Termowood (v) og Joakim Bang fra Hunton på sin bærekraftige byggpaviljong på festivalen.

Hurdal har satt seg som ambisiøst mål å bli Norges første plussamfunn innen 2025. Det innebærer at kommunen skal være kabonnøytral eller bedre, ha økonomisk vekst og tilføre innbyggere og besøkende økt livskvalitet.

 

Landets første Termowoodhus

Tomannsboligen som Norgeshus Hurdal og Termowood har oppført sammen, har fått en flott tomt på Brustadsletta med utsikt over Hurdal, sjø og skog:

DSCF8651_web

For daglig leder Henning Thorsen var innvielsen en stor dag:

– Før vi la ferdig gulv og lister, tok vi en tetthetsmåling og fikk et resultat på 0,6. Det er vi veldig fornøyd med å ha oppnådd uten mye tape som mange tyr til for å oppnå kravene i nybygg. Boligen er bygget uten fukt- eller vindsperre og tømrerne fra Norgeshus meldte tilbake at dette systemet var profft og enkelt å bygge med, sier Thorsen.

Termowood har allerede levert elementer til flere tilbygg og mange interesserte har meldt sin ankomst til visningshuset fremover.

– Dette blir et veldig spennende år, sier daglig leder i Termowood til Byggmesteren.

 

TermoElement er et produkt som erstatter det tradisjonelle reisverket. Det er beregnet for boliger og næringsbygg med høy isolasjonsverdi, og i tillegg tilfredsstiller det kravene til passivhusstandard. Produktet består av laminert treverk som er koblet sammen ved hjelp av treplugger. Isolasjonen er plassert mellom de ytre og indre elementene. (Illustrasjoin: Termowood)
TermoElement er et produkt som erstatter det tradisjonelle reisverket. Det er beregnet for boliger og næringsbygg med høy isolasjonsverdi, og i tillegg tilfredsstiller det kravene til passivhusstandard. Produktet består av laminert treverk som er koblet sammen ved hjelp av treplugger. Isolasjonen er plassert mellom de ytre og indre elementene. (Illustrasjoin: Termowood)

 

Byggmesteren kommer tilbake med mye mer om selve huset og løsningene fra Termowood i fagtidsskriftet til høsten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *