Leverte 40.000 flere takstoler i fjor

Industrialisering tvinger seg fram i byggenæringen, og fører blant annet til økt prefabrikasjon, konstaterer Norske Takstolprodusenters Forening som leverte 40.000 flere takstoler i fjor enn året før.

gitterbjelker_n
Produksjonen av gitterbjelker ble mer enn doblet til 15.000 enheter i 2015.

Foreningen har 49 medlemmer som i fjor leverte 841.000 takstoler og 15.000 gitterbjelker. Særlig for gitterbjelker ser foreningen et stort potensial, framgår det av en pressemelding.

Gitterbjelke er en fagverksbjelke som er satt sammen med spikerplater. Bjelkene kan brukes i alle kategorier bygg og kan benyttes til både etasjeskiller og takkonstruksjoner.

 

 

Effektive løsninger

Krav om raskere byggetid og tørt bygg gir økt prefabrikasjon. Takstoler og spikerplatekonstruksjoner er dessuten økonomisk effektive løsninger, reklamerer takstolforeningen i pressemeldingen.

Standard Norge og Treteknisk har etablert norsk standard for utførelse av trekonstruksjoner. Foreningen er med som industripartner. Standarden «prNS 3516 Utførelse av trekonstruksjoner» er nå på høring og vil gi retningslinjer hvordan treprodukter håndteres og settes sammen på byggeplass.

Jan Håkonsen, Takstolfabrikken AS, leder styret i foreningen.

Styret og teknisk utvalg i takstolforeningen: (f.v.) Håvard Thorsrud, teknisk utvalg, Ingvar Skarvang, Arnold Sagen, Marco Johansson, Bjørn Norum, Kyrre Esaiassen, Kjetil Stensholt og Jan Håkonsen, formann i foreningen. (Rune Sandbakk var ikke tilstede).
Styret og teknisk utvalg i takstolforeningen: (f.v.) Håvard Thorsrud, teknisk utvalg, Ingvar Skarvang, Arnold Sagen, Marco Johansson, Bjørn Norum, Kyrre Esaiassen, Kjetil Stensholt og Jan Håkonsen, formann i foreningen. (Rune Sandbakk var ikke tilstede).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *