Enighet i Stortinget om revidert statsbudsjett. (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen /Høyre)

Fem milliarder mot ledighet

Regjeringen vi gi mer til Vestlandets utsatte bedrifter og unge. Pengene skal bla. gå til vedlikehold av bygg og 400 nye lærling- og studieplasser.

De fire samarbeidspartiene er i revidert nasjonalbudsjett enige om å bevilge totalt godt over én milliard mer til nye målrettede tiltak mot økende ledighet, skriver Høyre på sine nettsider.

Mer arbeid og aktivitet

Dette kommer i tillegg til de fire milliardene i tiltakspakken man allerede er enige om. Totalt beløper tiltakspakken mot ledighet seg nå på over fem milliarder kroner.

– Disse milliardene kommer på toppen av en allerede offensiv satsing på samferdsel og kunnskap. Sammen med vekstfremmende skattelettelser er dette viktig for å begrense ledigheten og bidra til omstillingen. Vi setter ledige hender i arbeid og nødvendige oppgaver blir løst. Dette er arbeid, aktivitet og omstilling i praksis sier Høyres finanspolitiske talsperson, Svein Flåtten.

Flåtten er særlig fornøyd med at viktige grep som ble foreslått av regjeringen forsterkes. Engangstilskuddet til kommunalt vedlikehold på Sør- og Vestlandet øker gjennom forhandlingene i Stortinget med 150 millioner kroner, til totalt 400 millioner, og at vedlikehold og fornying av jernbanen på Sør- og Vestlandet øker slik at det totalt utgjør nær 100 millioner.

 

400 lærling- og studieplasser

I tillegg fremhever Flåtten viktigheten av at lærlingetilskuddet økes og at det opprettes 200 nye studieplasser innen IKT og helsefag, og 200 nye studieplasser på Sør- og Vestlandet.

– Ledigheten er høyest blant unge. Utdanning er avgjørende for at de får en mulighet i arbeidsmarkedet. Derfor øker vi lærlingetilskuddet slik at flest mulig kan fullføre sin yrkesfaglige utdanning, og vi oppretter nye studieplasser slik at flere kan ta en utdanning som gir dem større muligheter på arbeidsmarkedet. Dette kommer i tillegg til ungdomspakken på 250 millioner som regjeringen lanserte i forbindelse med det ordinære budsjettet, avslutter Flåtten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *