Farlig avfall inneholder helse- og miljøfarlige stoffer. Det er derfor viktig å sikre at mest mulig leveres til forsvarlig behandling for å hindre skader på mennesker og naturmiljø. (Illustrasjonsfoto: Fylkesmannen i Hordaland)

Alle må deklarere farlig avfall digitalt

1. mai er datoen alle produsenter og mottak av farlig avfall må få med seg. Da kan man ikke lenger bruke papirskjemaene for deklarering av farlig avfall – alle må over på Avfallsdeklarering.no.

820 av drøyt 23 000 avfallsprodusenter har begynt å ta i bruk Avfallsdeklarering.no, det nye elektroniske systemet for innrapportering av farlig avfall.

Digitalisering

Elektronisk deklarering vil gjøre driften billigere og enklere, og næringslivet vil spare flere millioner kroner i året.

Miljødirektoratet har årlig fått inn rundt 200 000 deklarasjonsskjemaer for farlig avfall.

Det blir det slutt på når alle går over på den elektroniske løsningen.

– Vi skjønner at noen synes det er vanskelig å sette i gang med et helt nytt system. Derfor har vi utarbeidet en kortere veileder. Vi håper det kan få flere over på løsningen, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

 

Få kjenner ny ordning

– Vi er ikke fornøyd med oppslutningen. Nå har vi forenklet, forbedret og digitalisert og så følger ikke næringslivet opp. Det nye elektroniske deklarasjonssystemet skal gjøre det enklere både for bransjen og oss, og vil redusere papirhaugene betraktelig. Dette er en vinn-vinn-løsning, derfor setter vi nå en frist til 1. mai. Da må alle som produserer eller tar imot farlig avfall, ha lest veilederne og tatt tjenesten i bruk, sier Ellen Hambro.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *