Håndverker Lofthus har fått i oppdrag å sjekke en taklekkasje. Han blir enig med huseier at det er på tide å legge om taket. Men, hva sier han til kunde og hva legger han inn i pristilbudet sitt? (Foto: Lavenergiprogrammet)

Lekker taket? Foreslå etterisolering samtidig!

Du er på befaring hos en huseier som må bytte taktekking. Da er det smart å foreslå etterisolering av det nye taket. Når taket uansett skal legges om, koster det ikke mye mer å etterisolere samtidig.

– Har du spurt huseieren om han vil ha noe mer? Gi råd om energi når huseieren skal pusse opp! Det lønner seg for deg – og for kundene dine, skriver Lavenergiprogrammet som også har laget en kort film om temaet:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ftG6u-N71X0

Å etterisolere taket har flere fordeler. Ikke bare får huseieren en lavere strømregning. Komforten i huset blir også bedre.

 

– Det er samtidig med andre takarbeider at det virkelig lønner seg for en huseier å etterisolere. Mye av jobben er allerede gjort og selve etterisoleringen koster relativt lite ekstra. Derfor er det viktig at håndverkere gir råd om fordelene ved etterisolering sammen med oppgraderingen av taket på huset. Det er jo veldig dumt om huseieren først etter at det nye taket er lagt forstår at etterisolering hadde vært lurt, sier Christine Molland Karlsen i Lavenergiprogrammet.

Spar tid og ressurser – for deg og kunden

Lavenergiprogrammets regnestykke viser at huseier som velger å etterisolere samtidig med at han legger om taket vil få nærmest halv pris på selve etterisoleringen.

Prisestimatet viser at etterisolering som gir en u-verdi på 0,09 vil koste i størrelsesorden 350 til 450 kroner per m² tak. Tilsvarende har Lavenergiprogrammet regnet ut at det vil koste mellom 900 og 1100 kroner per m² tak dersom taket allerede er lagt.

Se kostnadsestimatet her

Lavenergiprogrammet har brukt et vanlig hus fra 1980-tallet som eksempelhus for å regne ut priseksemplene. I eksempelhuset koster det huseieren mellom 30 000 og 35 000 kroner ekstra om du etterisolerer i forbindelse med andre utbedringer av taket.

Dersom kunden ønsker å etterisolere etter at taket er lagt på nytt kan det derimot bli meget kostbart, faktisk opp mot 100 000 kroner.

 

Gode råd fra håndverkeren er mye verdt

– Ved å overbevise huseieren om viktigheten av og lønnsomheten ved å etterisolere i sammenheng med andre utbedringer, gir det altså håndverkeren et oppdrag som kan bety opp til  35 000 kroner mer i inntjening. Samtidig sparer det kunden for fremtidige og mer kostbare utbedringer. Kunden vil som regel ha gode faglige råd, sier Karlsen.

Flere eksempler på smarte energiløsninger

Lavenergiprogrammet har laget en oversikt over smarte energiløsninger du som håndverker kan foreslå ved helt vanlige utvendige og innvendige oppdrag.

Les mer om smarte energiløsninger her

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *