Veidekke har bedt om at gjennomføringen av vedtaket utsettes til klagen er behandlet. (Illustrasjonsfoto: Ilja Hrendel/DiBK)

Veidekkes sentrale godkjenning trukket

Veidekke Entreprenør AS påklaget Direktoratet for byggkvalitets vedtak om å tilbaketrekke selskapets sentrale godkjenning for ansvarsrett. Nå har de fått godkjenningen tilbake.

Å inneha en sentral godkjenning for ansvarsrett innebærer at DIBK har forhåndsgodkjent at entreprenøren har interne styringssystemer som sikrer at de følger plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter, skriver entreprenøren i en pressemelding.

25. november kunne Veidekke melde at deres begjæring om oppsettende virkning på vedtaket om tilbaketrekk av vår sentrale godkjenning er tatt til følge. Det betyr at Veidekke Entreprenør AS nå har sentral godkjenning frem til saken er endelig avgjort.

Bygget uten tillatelse

Grunnlaget for DIBKs vedtak er at Veidekke på et byggeprosjekt i Frogn kommune i september satte i gang arbeid med en 50 centimeter høy midlertidig fundamentforskaling før det forelå igangsettingstillatelse (IG).

Tilbaketrekkingen har ingen konsekvenser for Veidekkes pågående prosjekter.

 

Ber om utsettelse

Veidekke har bedt om at gjennomføringen av vedtaket utsettes til klagen er behandlet. Dersom vedtaket blir stående, må det for nye byggeprosjekter søkes om lokal godkjenning for ansvarsrett ut 2015.

Fra neste år (1. januar 2016) blir ordningen med sentral godkjenning endret ved at egenerklæring erstatter søknad om ansvarsrett for å sette i gang søknadspliktige byggearbeider i Norge. Sentral godkjenning blir da en frivillig kvalitetsordning som beskriver bedriftens kompetanse.

Veidekke hadde for øvrig tilsyn av DIBK i august 2013 uten registrerte avvik.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *