Må bygge som i gjenreisningstida

Tilstrømningen av asylsøkere setter landet i en situasjon som kan sammenlignes med gjenreisningen etter krigen, mener Boligprodusentene.

– Med gjenreisningsaktiviteten den gangen fikk man til å bosette alle som hadde måttet rømme fra Finnmark. Noe av det samme må vi få til nå, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Kommunalministeren har bedt Jæger og andre representanter for boligbransjen om å delta i hastemøte til mandag. Han vil drøfte hvordan det kan bygges flere boliger raskt og billig for å huse den store tilstrømmingen av flyktninger, melder nrk.no.

 

Flere brakkebyer for opptil 3.000

Utlendingsdirektoratet kunngjorde i mandag kveld at de vil bygge brakkebyer for opptil 3.000 flyktninger ved flere av de store byene i Sør-Norge.

Ifølge nrk.no kom det i oktober cirka 8.800 asylsøkere til Norge, og i september var tallet 4.900. Norge mottok flere asylsøkere bare i september enn i første halvår av 2015.

 

 

Støtte til flere utleieboliger

– Vi vil bidra til raskere bosetting av flyktninger i kommunene, sa kommunalminister Jan Tore Sanner (H) da han før helga presenterte et annet tiltak, en ekstra bevilgning på 211 millioner kroner u utover forslaget i statsbudsjettet for 2016.

Styrkingen betyr at Husbanken neste år kan gi tilsagn til omkring 1.750 utleieboliger. Det er 750 flere enn i 2013. Flyktninger er en prioritert målgruppe innenfor ordningen, heter det i pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *