Kakefest for Norges råeste kataloghus

Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik i Bergen har satt i gang bygging av det som anses å være landets råeste kataloghus.

Dette er den aller første Moment-boligen som settes opp i Norgeshuskjeden.

(Klikk og se større bilde) Slik blir det nye huset.
(Klikk og se større bilde) Slik blir det nye huset.

Huset fikk voldsom oppmerksomhet da det ble lansert i 2013. Huset skal bygges i Halhjemsmarka i Os. Tomta ligger fantastisk til og byr på 360 graders utsikt, forteller Norgeshus i en pressemelding.

 

Les også: Norgeshus sikter høyt

 

Bor i skyene


– Vi forventer romopplevelser utenom det vanlige – her får beboerne dramatisk nærkontakt med naturen og en luftig følelse av å bo i høyden, sier prosjektleder Bjarte Aarvik.

Han er sikker på at dette blir en god bolig å bo i. Huset bygges for salg.

 

 

Utfordrende konstruksjon


Bygget hviler delvis på en betongsokkel med bakkekontakt, mens oppholdsrommene svever over terrenget i den utkragede delen. Denne er understøttet av fire skråstilte stålsøyler. Det blir ca. 10 meter ned til bakken fra terrassen.

– Bæresystemet gjør Moment til et utfordrende bolighus, forteller ingeniør Jens Even Roset ved Norgeshus hovedkontor. Og det er ikke mindre utfordrende at bygget ligger i en bratt skråning omtrent helt ut i havgapet. Her vil vind fra sørvest ta et godt tak i byggets langside og gi store horisontale krefter. Bygget har også lite avstivende veggfelt på grunn av de mange store vindusfeltene som skal gi god utsikt. Det er derfor valgt en stiv stålramme for hele den utkragede delen som er forankret til en underetasje av betong. Resten av bygget oppføres i treverk, opplyser Roset.

 

Solid mesterbedrift

Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik har lang erfaring med å bygge i bratt terreng. Den allsidige mesterbedriften har over 25 års erfaring og solid fagkompetanse – og bygger boliger i Bergen og Os. Firmaet ble med i Norgeshuskjeden for bare to og et halvt år siden, men har allerede rukket å bygge flere kataloghus og arkitekttegnede boliger – 8 av dem i samme område hvor Moment nå skal bygges.

– Vi tente på Moment-huset første gang vi så det, sier Bjarte. Det er spesielt og dramatisk, og vi synes at samspillet mellom arkitektur og konstruksjon gir boligen et spennende uttrykk – og det passer helt glimrende på denne tomta. Gravearbeidet er nå ferdig, og sprenging skjer på mandag. Boligen vil stå ferdig i mars 2016.

– Mange har nok lagt merke til dette prosjektet, sier Aarvik, som har fått oppdrag om å bygge enda en revidert Momentbolig for en kunde med tomt i det samme området.

 

Blogger om byggeprosessen

Det er opprettet en egen byggeblogg for prosjektet, så den som vil følge med på byggeprosessen kan sjekke www.norgeshus.no/blogg og velg bloggen Moment i Os.

 

Omarbeidet kataloghus

Elisabeth Lilleby har tilpasset kataloghuset som opprinnelig er tegnet av sivilarkitekt John Birger Grytdal, begge er ansatt i Norgeshus.

– Den omtegnede utgaven er gjort større enn originalen, med blant annet en sokkel, opplyser Lilleby. Huset er svært praktisk og kompakt, og egner seg godt for både par og familier.

 

Planløsningen

Inngang til boligen blir via carport til en lys gang, med siktlinje tvers gjennom bygget ut mot terrassen og den fantastiske utsikten. Soverom, bad og bod ligger på rekke langs trappa som fører ned til en romslig sokkeletasje. Stue og kjøkken er plassert i front mot utsikten med store vinduer som går fra gulv til tak. Herfra er det utgang til en overbygd terrasse – et spektakulært uterom litt utenom det vanlige.

I sokkelen finnes to gode soverom til, en kontorkrok med mye lys og utsikt og en åpen kjellerstue med utgang til terreng. Alle våtromsfunksjoner, teknisk rom og walk-in closet er gjemt i betongveggen i bakkant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *