Plassen består av tre konstruksjoner satt sammen av flere tusen løpemeter spesialtilpassede stokker i malmfuru i dimensjoner fra 300 x 300, 48 x 198 og 98 x 98. (Foto: Moelven Wood Prosjekt AS)

Malmfuru på Vinkelplassen

35 studenter fra flere arkitektstudier i Norge bygger konstruksjonene Pusterom på Vinkelplassen på Majorstua i Oslo. Med malmfuru fra Moelven.

Majorstuakrysset er et av Oslos travleste byrom og konstruksjonen som bygges nettopp der – blir et sted for opphold.

– Et sted å sette seg ned, trekke seg tilbake og observere byens hektiske hverdag, sier Lars Anders Oppen Schiøtz som er med i ledergruppa for prosjektet TreStykker. Prosjektgruppa står bak konstruksjonen Pusterom.

Spesialtilpasset malmfuru

Plassen består av tre konstruksjoner satt sammen av flere tusen løpemeter spesialtilpassede stokker i malmfuru i dimensjoner fra 300 x 300, 48 x 198 og 98 x 98.

(Illustrasjon: Moelven Wood Prosjekt AS)
(Illustrasjon: Moelven Wood Prosjekt AS)

– Dette blir som en slags paviljong formet som et landskap. Det er mulig å sitte, ligge, stå, leke og slappe av her, sier produktsjef Winfried Schaal i Moelven Wood Prosjekt AS.

Hovedsponsor

Moelven er sammen med DNB hovedsponsor for studentworkshopen ledet av studenter ved Arkitektur- og Designhøgskolen. Deltagerne er studenter fra Høgskolen i Bergen, NTNU i Trondheim, Høgskolen i Oslo og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.

– Dette er framtida i byggenæringen.

– Disse studentene vil meget sannsynlig tegne byggene vi leverer byggesystemer i tre til om noen år. Vi i Moelven Wood Prosjekt ser det som en plikt å bidra i prosjektet, sier Schaal.

Schaal mener også at konstruksjonen i betydelig grad viser hvilke muligheter det gir å bygge med tre.

30 arkitektstudenter

Schaal sier at det plukkes ut 35 studenter fra disse høgskolemiljøene som skal gjennomføre prosjektet i løpet av 14 dager.

Klikk for stort bilde. (Foto: Moelven Wood Prosjekt AS)
Klikk for stort bilde. (Foto: Moelven Wood Prosjekt AS)

– Prosjektet starter 16. juli og skal stå klart allerede 30. juli i år. Det skal stå i minst to år. DNB skal vedlikeholde prosjektet, sier Schaal.

Etterlengtet

Lars Anders Oppen Schiøtz sier man har valget mellom å være beskyttet eller eksponert, muligheten til å sitte midt i folkestrømmen eller tilbaketrukket.

– Landskapsformene på plassen vil fremstå som fundamenter for tre søyler og en åpen takkonstruksjon i tre. Den gir et etterlengtet innslag av varme til de ellers grå omgivelsene, sier Schiøtz.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *