Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen møtte det norske yrkeslandslaget fredag. -Dere er strålende ambassadører for yrkesfagene, sier Røe Isaksen. (Foto: KD)

5 millioner til konkurranser i yrkesfag

Regjeringen støtter et prosjekt i regi av WorldSkills Norway for å øke bruken av konkurranser i yrkesfag med 5 millioner kroner.

– Vi mener at dette er ett a mange tiltak som kan være med å øke interessen for yrkesfag, sier ministeren om tildelingen.

Flere konkurranser

– Det er morsomt å konkurrere, og for mange kan slike konkurranser være med å gi en ekstra dytt til å jobbe mer på skolen eller i lærebedriften. Samtidig er dette en god arena for å få enda bedre kontakt mellom skolen og arbeidslivet lokalt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

WorldSkills Norway skal bruke midlene til et landsdekkende prosjekt for å få flere yrkesfagkonkurranser. Prosjektet skal blant annet se på hvordan yrkeskonkurranser kan bli en arena for å øke samarbeidet med næringslivet.

 

Landslaget styrkes

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som har lang erfaring med å arrangere yrkeskonkurranser og som arbeider for å heve statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Midlene tildeles over 2015-budsjettet. WorldSkills Norway står også bak det norske yrkeslandslaget.

– Det er ikke alle yrkesfagelever som skal reise til VM. Men yrkeslandslaget viser hvor mange flinke yrkesfagelever Norge har. De er også strålende eksempler på de mange spennende arbeidsmulighetene yrkesfagene gir, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *