Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Svein Oppegaard fra NHO, frisørlærling Danijela Bjerkely, daglig leder Morten Johansen og LOs Trude Tinnlund. (Foto: NHO)

Ny merkeordning for lærebedrifter

– Det vil gi økt bevissthet om at kvalitet og faglighet betyr noe, sier NHOs Svein Oppegaard.

I forrige uke varslet kunnskapsministeren at han vil innføre en merkeordning for lærebedrifter.

Vise frem

Som en del av arbeidet for å øke antall læreplasser ønsker Kunnskapsdepartementet å innføre en merkeordning for lærebedrifter, hvor godkjente lærebedrifter med lærlinger får muligheten til å synliggjøre dette.

En slik bedrift er frisøren Hope Hair i Oslo. De har hatt lærlinger i over sju år og har for tiden to lærlinger i salongen. De er svært positive til muligheten en slik ordning gir for å profilere overfor kundene at de tar ansvar.

 

Øker bevisstheten

– En merkeordning for lærebedrifter kan være med på å skape økt bevissthet blant forbrukere om å velge bedrifter med lærlinger. Kanskje vil det utgjøre forskjellen mellom å velge en frisør fremfor en annen, eller hvilken rørlegger du velger når du skal pusse opp badet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Signaliserer kvalitet

NHO er positive til merkeordningen og mener den bygger opp under inntrykket av at dette er seriøse bedrifter.

– Ordningen skaper yrkesstolthet og trygghet for oppdragsgiver og forbruker. Merkeordningen synliggjør bedrifter som har en klar filosofi om kunnskapsoverføring og kvalitet. Dessuten bidrar ordningen til å løfte frem formelle fagkvalifikasjoner, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

Etter planen skal merkeordningen for lærebedrifter lanseres til høsten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *