Bedriften klatret opp 43 plasser på et år i følge undersøkelsen. (Foto: Montér)

Flere fornøyd med Montér

Bedriften gjør et kraftig byks opp på kundetilfredshet i Norsk Kundebarometer fra en femteplass i byggevarebransjen i 2014 til andreplass i 2015. Se hvordan alle kjedene ligger an.

Også på kundelojalitet tar byggevarekjeden andreplassen i bransjen, skriver Montér i en fornøyd pressemelding.

Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har gjennom 20 år målt kundetilfredshet og -lojalitet blant norske forbrukere.

I årets undersøkelse har mer enn 9200 forbrukere sagt sin mening om 186 virksomheter fra rundt 30 ulike bransjer, inkludert byggevarebransjen.

XL-Bygg øverst

På kundetilfredshet topper XL-Bygg i bransjen med en score på 71,4, tett etterfulgt av Montér med 70,9 og nykommeren i undersøkelsen Coop Bygg med 70,4 poeng. På lojalitet leder Coop Bygg med en score på 81,6, etterfulgt av Montér med 80,2 og MAXBO med 80.

– Montér bykser opp både på kundetilfredshet og kundelojalitet. Vi jobber aktivt hver dag for at våre kunder skal føle seg verdsatt og godt ivaretatt hos oss. Da er det veldig motiverende å se resultater av dette arbeidet, sier markedsdirektør Martin Helle i Optimera, eier av Montér-kjeden. (Foto: Optimera)
– Montér bykser opp både på kundetilfredshet og kundelojalitet. Vi jobber aktivt hver dag for at våre kunder skal føle seg verdsatt og godt ivaretatt hos oss. Da er det veldig motiverende å se resultater av dette arbeidet, sier markedsdirektør Martin Helle i Optimera, eier av Montér-kjeden. (Foto: Optimera)

Totalt sett klatret Montér opp 43 plasser på Norsk Kundebarometers kundetilfredshetsundersøkelse fra 151. plass i 2014 til 108. plass i år.

På lojalitet havnet Montér på 84. plass med en score på 80,2, dette er opp fra 74,2 og 137. plass i 2014.

 

Flere lykkes med kundene

I undersøkelsen for 2015 er gjennomsnittlig score for alle virksomhetene samlet 71,9 for kundetilfredshet og 81,1 for kundelojalitet. Gjennomsnittet for byggevarekjedene er 70,0 på kundetilfredshet og 78,9 på kundelojalitet.

Klikk for stort bilde. Montér tar andreplassen på kundetilfredshet i byggevarebransjen i 2015 viser Norsk Kundebarometer fra Handelshøyskolen BI – et kraftig byks opp fra femteplassen i 2014. (Illustrasjon: Montér)
Klikk for stort bilde. Montér tar andreplassen på kundetilfredshet i byggevarebransjen i 2015 viser Norsk Kundebarometer fra Handelshøyskolen BI – et kraftig byks opp fra femteplassen i 2014. (Illustrasjon: Montér)

– Norsk kundebarometer viser at vi som bransje ligger ganske midt på treet. Nå er aktørene i undersøkelsen riktignok svært forskjellige. Årets vinner har for eksempel én nettside, mens situasjonen i byggevarekjedene er langt mer kompleks, sier Helle.

– Montér for sin del har 86 byggevarehus, mange medarbeidere, og i tillegg nettside. Like fullt har både vi og bransjen et godt potensiale for å klatre videre oppover både på tilfredshet og lojalitet i barometeret, slår Helle fast.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *