Ifølge styreleder Frank Nylænde eliminerer løsningen mye av det ordinære, tidkrevende arbeidet ved falletablering. (Foto: Grade Floor)

Enklere og raskere våtromsfall

Grade Floor har utviklet et våtromsgulv av elementer med innebygd sirkulært fall. Løsningen gjør det mulig å legge gulv med perfekt fall på kortere tid.

Grade Floor gir byggmestre og tømrere økt fleksibilitet i forhold til om de skal etablere baderomsgulvet selv eller trekke inn andre fagfolk, skriver produsenten i en pressemelding.

Innebygd fall

– Vi har utviklet et gulv med innebygd, sirkulært fall. Gulvene legges rett på flatt underlag og bygges opp av opptil syv enkle standard elementer med forskjellig gradering som sammen gir helling inn mot ett eller flere sluk. Platene er i EPS eller PUR og skjæres til med sag eller tapetkniv. Dermed er fallet raskt etablert, sier styreleder Frank Nylænde i selskapet.

Ifølge Nylænde eliminerer løsningen mye av det ordinære, tidkrevende arbeidet ved falletablering.

Spesielt i rehabiliteringsprosjekter, hvor forholdene kan være kronglete, blir Grade Floor-metoden med tilpasning med sag eller tapetkniv ekstra effektiv, sier produsenten.

 

Elementer

Grade Floor-gulvet bygges opp av elementer på én kvadratmeter. Hvert element har et gradert, sirkulært fall. Element 1 har plass for sluk. Fallet i element 2 overtar med gradering på nivået hvor element 1 slutter. Slik fortsetter det med totalt syv elementer.

Foreløpig testes metoden av enkelte entreprenører. (Foto: Grade Floor)
Foreløpig testes metoden av enkelte entreprenører. (Foto: Grade Floor)

Plasserer man sluket på midten, holder elementene til våtrom på 5×5 meter med jevnt fall mot midten. Konseptet gir rom for etablering av rom med flere sluk og kan også utvides med flere elementer dersom markedet skulle ha behov for det.

Mer fleksibelt

– Byggmesteren kan la sine folk fullføre mer av gulvet selv eller velge å trekke inn murer og elektriker. All involvering av andre med trafikk ut og inn medfører prosjektledelse og opphold i prosjektet, mange ganger fordi folk ikke har anledning til å stille på et optimalt eller avtalt tidspunkt i prosjektgjennomføringen.

– Grade Floor-gulvet gir derfor økt fleksibilitet og rom for store tidsbesparelse, ikke bare ved leggingen, men for hele våtromsprosjektet, forklarer Nylænde, og legger til at metoden nå er under uttesting.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *