For langrennshytter på fjellet steg prisene med 1,9 % sist år. (Illustrasjonsfoto: Hellvik Hus)

Bedre salg av fjellhytter

Ifjor ble det solgt 3 188 hytter på fjellet mot 2 527 i 2013, en svært positiv økning på 26 prosent. Salgstiden for hytter på Kvam var landets korteste ifjor.

Det skriver Eiendom Norge som har sammenfattet salget av fjellhytter i en interessant årsrapport.

Bedre marked

– Fritidsboliger på fjellet har hatt en svak prisutvikling de senere årene, men nå ser det ut til at markedet har bedret seg både når det gjelder prisutvikling og antall omsetninger. Det er særlig fjellhytter med nær beliggende langrennsløyper som det er stor interesse for, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 0,3 prosent det siste året. Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster 1 500 000 kroner.

Kommunene Trysil, Krødsherad, Sigdal, Ringsaker og Hol topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste snittprisene finner vi i Hol, Bykle, Sirdal, Øyer og Tinn.

Langrennshytter økte

Fjellhytter beliggende ved langrennsløyper steg med 1,9 prosent det siste år, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg sank med 2,8 prosent, skriver Eiendom Norge.

– Økning i antall omsetninger er massiv sammenlignet med både 2013/14 og 2012/13. Det vitner om et sterkt marked for fritidsboliger på fjellet. Det sterke boligmarkedet det siste året har smittet over på fritidsboligmarkedet, noe som forsterkes av lav rente og god tilgang på kreditt, sier Dreyer.

Salgstider

Gjennomsnittlig salgstid øker fra 123 til 137 dager. Raskest går det i Kvam med 50 dager. Tregest går det i Hemsedal med 332 dager.

– Salgstiden øker ofte i perioder markedet får et oppsving, da mange eiendommer som har ligget for salg lenge blir solgt og øker gjennomsnittlig salgstid, sier Dreyer.

De høyeste snittprisene finner vi i Hol, mens Trysil topper statistikken over flest omsetninger. Sterkest prisvekst finner vi i Bykle, Ringsaker og Trysil. Størst prisnedgang finner vi i Ringebu og Hemsedal,

Interessen for fritidsboliger bekreftes av besøkstall og søketrender på FINN.no. Hafjell, Sjusjøen, Trysil, Geilo og Norefjell topper listen over både antall sidevisninger og unike brukere på FINN.no i perioden mars 2014 til februar 2015.

– På FINN.no er det stor interesse for fritidsboliger. Vi har hatt en økning i besøkstallene, det er de kjente vintersportsstedene som er de mest populære områdene, sier salgsdirektør Johan Fredrik Høvås i FINN Eiendom i årsrapporten.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.