På sikt bidrar økt konkurransekraft til å sikre faste stillinger i NCC mener selskapet.(Foto: NCC)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

NCC starter bemanningsselskap

NCC AB etablerer et nytt heleiet bemanningsselskap. Med hovedkvarter i Polen skal NCC Montage sikre tilgang på kvalifisert personell ved produksjonstopper.

Med et eget selskap får NCC full transparens og kontroll over arbeidsavtaler, og kan sikre at lover, regler og NCCs etiske retningslinjer overholdes, skriver selskapet i en pressemelding.

Bruker allerede tre byråer

– Vi tar et aktivt grep for å få full transparens og kontroll over innleie i våre nordiske land. Dette øker vår konkurransekraft, samtidig som vi sikrer at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier administrerende direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction Norway.

Tjomsland presiserer at NCC Construction Norway har velfungerende rammeavtaler med tre bemanningsbyråer i Norge.

NCC Montage starter opp i august og vil gradvis erstatte den kapasiteten NCC for øyeblikket leier inn fra eksterne bemanningsselskaper i Norden. Totalt utgjør innleid personell mellom 5 og 10 prosent av det totale antallet fagarbeidere i NCC, skriver selskapet.

 

Mange fast ansatte

– Det er 9 500 høyt kvalifiserte, fast ansatte, fagarbeidere i de nordiske landene. Disse ansatte danner grunnlaget for NCCs virksomhet. I forbindelse med produksjonstopper, og for å sikre tilgang til spesialkompetanse, er det behov for å hente inn ekstra ressurser.

– NCC Montage vil sikre at vi har en trygg prosess for å løse disse behovene, sier Tjomsland.

Et eget bemanningsselskap vil være mer kostnadseffektivt, innkjøpsprosessene vil bli enklere og risikoene i et prosjekt reduseres. På sikt bidrar økt konkurransekraft til å sikre faste stillinger i NCC, avslutter selskapet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *