En av Kvitebjørnhyttene på Solsætra. (Foto: Malmlaft)

Solid vekst for Malmlaft

Selskapet har nå solgt over 150 nøkkelferdige hytter på egne tomter de siste tre årene. Særlig Trysil og Sjusjøen er fortsatt populært blant hyttekjøperne.

Familiebedriften fra Trysil har gradvis endret strategi fra å være en leverandør av laftekasser til å være en eiendomsutvikler. Dette i takt med endringen i markedet fra at kundene ønsket å gjøre mye selv i byggeprosessen, til at kundene nå ønsker en nøkkelferdig hytte.

Den omstillingen har gitt resultater.

God vekst

I 2013 solgte Malmlaft 40 hytter for cirka 110 millioner kroner. Ifjor økte bedriften til 50 hytter for totalt 140 millioner. Selskapet er solid og har en egenkapital på 50 %.

– Lav rente og lav arbeidsledighet er det viktigste for oss. Når de to faktorene er der, er kjøperne der. Og slik er det i dagens marked – oljeprisfall er for eksempel ikke noe vi merker veldig mye til, sier Haugen i intervjuet.

 

Under maksprisen

Malmlaft leverer nøkkelferdige hytter med priser fra 1,9 til 4,5 millioner kroner. Men de aller fleste koster fra 2,5 til 3 millioner kroner.

– De fleste setter grensen der, det er det de ønsker å bruke på fritidsbolig. Markedet er der for litt dyrere objekter også, men det er definitivt flere om beinet i de lavere prisklassene, sier Haugen.

Utviklingen innen hyttemarkedet er brødrene Haugen positive til.

– Det er bra trykk, og vi opplever markedet som nokså stabilt og bra. Hyttemarkedet er for eksempel relativt frikoblet fra boligmarkedet – det svinger ikke like mye opp og ned – og den norske hyttedrømmen lever i beste velgående, sier Haugen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *