Mange små og mellomstore bedrifter syns ikke selv de har tid til å markedsføre seg. (Illustrasjonsfoto)

Små bedrifter må på nett

47 % av mindre bedrifter kjenner ikke til sine muligheter for online annonsering og av disse mener 29 % det ikke er aktuelt for dem, viser en undersøkelse i Danmark.

Google Danmark avsluttet nylig en undersøkelse blant landets små og mellomstore (SMB) bedrifter. Her står fortsatt bruken av tradisjonell reklame og markedsføring sterkt – og mange vil ikke prøve å nå kundene sine på nettet, skriver bransjeforeningen Dansk Byggeri.

De små er for sakte

Tallene viser at bare 45 prosent av bedriftene med 10-19 ansatte bruker sosiale medier til markedsføring, mens 64 prosent av bedriftene med minst 100 ansatte gjør det. Ifølge Google utsetter mange SMB-bedrifter all digital markedsføring. De vet at kundene etterspør oppdaterte, informative nettsider om dem og at kundene vil at de skal være aktive på sosiale medier.

Hyppigste årsak til utsettelsen? Mangel på tid og kunnskap.

Bedriftene sier de heller vil fokusere på sine produkter og tjenester enn å markedsføre seg. Men 47 prosent av SMB- bedriftene kjenner ikke sine egne muligheter for online annonsering, og av disse mener 29 prosent at dette uansett ikke er relevant for deres bedrift. De færreste var klar over hvor mange som søkte online (f eks på Google) etter akkurat deres tjenester og produkter.

Må selv tenke som kunde

– Det er selvmotsigende, mener den nordiske sjefen for små og mellemstore bedrifter i Google, Jesper Eiby Christoffersen.

 

Seo-Google_web
Jo mindre og mer spesialisert bedriften er, jo mer kan det lønne seg å ha en god hjemmeside, oppdatert side på Facebook og å betale litt for å dukke opp i Google-søk. (Illustrasjon Google)

– Bedriftseierne forteller oss, at når de som privatpersoner skal kjøpe eller sjekke et produkt, ja så søker alle først etter det på nettet før de kjøper. Men i undersøkelsen svarer jo de samme folka at de ikke tror at online markedsføring virker for deres bedrift når de skal finne nye kunder eller selge, sier Christoffersen.

– De forventer som privatperson at alle andre bedrifter er på nett og dukker opp i søk, men glemmer å få sin egen bedrift på nett, forteller han til Dansk Byggeri.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *