Kundene tilbys kurs i sikker bruk av maskiner og utstyr via Ramirentskolen over hele landet. (Foto: Ramirent).

Kursing gir vinn-vinn

Kompetanse er avgjørende når du skal montere stillaser. Utleier Ramirent kurser sine kunder slik at de selv kan montere sine egne stillaser riktig, og samtidig spare tid og penger.

– Kompetanse er ikke bare viktig blant egne ansatte, dette er også viktig for våre kunder, understreker driftsleder Pål Birger Dahlø-Nordstrand i Ramirent Kristiansund.

De kurset kunden KIAS (Kristiansund Industriservice AS) i stillasmontering.

Monterer selv

Fire ansatte fra KIAS ble kurset i stillasmontering. Det er et krav fra mange kunder at stillasene monteres før arbeid påbegynnes. – Mange av våre kunder ønsker opplæring i stillasmontering, som vi i Ramirent Kristiansund tilbyr. Blant annet KIAS som har mange oppdrag på vedlikehold av tanker på Vestbasen. Dette innebærer at de trenger å montere stillaser raskt og effektivt. Monteringskurset er delt inn i en teoridel og en praksisdel.
– Totalt blir det kurset 40 timer teori og 72 timer praksis, forklarer Dahlø-Nordstrand. – Etter kurset er man sertifisert som stillasmontør, og får sikkert nok å gjøre, ettersom det er nok å gjøre her i området, ler Dahlø-Nordstrand.

– At vi selv kan montere stillasene gir oss frihet, forteller daglig leder i KIAS, Asgeir Møst. (Foto: Ramirent)
– At vi selv kan montere stillasene gir oss frihet, forteller daglig leder i KIAS, Asgeir Møst. (Foto: Ramirent)

En ekstra disiplin

KIAS er et multidisiplinselskap som leverer tjenester til kunder innen olje, offshore samt industri innen industriell rengjøring, mekaniske tjenester og utleie av personell. De er en viktig kunde for Ramirent, og er avhengig av å kunne levere et godt produkt til sine kunder. Derfor er de glade for at stillasene de leier av Ramirent er splitter nye og holder høy kvalitet.

– Vi er avhengig av å selge timer til våre kunder, og det faktum at vi nå kan montere stillaser selv gjør at vi har enda en disiplin å tilby, sier Møst.

KIAS har ordreboken full i tiden fremover og ved å leie stillaser fra Ramirent og montere disse selv, er de en fullservice leverandør. – Vi øker omsetningen på denne måten, understreker Møst. – Vi har en pålitelig leverandør i Ramirent, og at de har kurset oss gjør at samarbeidet blir perfekt, avslutter han.

Ramirent Kristiansund ble etablert 29. april i fjor og holder til i Maskinveien 1 ved Kvernberget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *