NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener både bedriftene og ansatte vil ha fordeler av endringene i arbeidsmiljøloven som nå varsles fra regjeringens side. (Arkivffoto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

NHO jubler for mer fleksibel arbeidstid

Forslaget om endringer i arbeidsmiljøloven slik at arbeidsgiver kan pålegge ansatte å jobbe mer overtid og utvidet mulighet til å ansette folk midlertidig, blir godt mottatt av NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

– Dagens arbeidsmiljølov bygger på et snart 40 år gammelt lovverk. En forsiktig oppmyking av loven tilpasser den til dagens arbeidsliv, sier Skogen Lund.

 

Flere får muligheten

Arbeidsminister Robert Eriksson vil nå åpne for midlertidige ansettelser i 9 eller 12 måneder uten vilkår, men likevel med noen restriksjoner som skal hindre misbruk, se departementets nettsider, der alle endringsforslag er gjengitt.

– Oppmykning vil gi dem som i dag står utenfor arbeidsmarkedet en større mulighet til å få foten innenfor arbeidsmarkedet. Det vil også gi bedriftene bedre muligheter til å dekke midlertidige arbeidskraftsbehov, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund.

 

Gjennomsnitt

NHO har fått gjennomslag for viktige forslag om et mer fleksibelt regelverk for overtid.

– Utvidede grenser for gjennomsnittsberegning av arbeidstid legger til rette for mer fleksible arbeidstidsordningen. Dette er ønsket både fra bedriftene og fra de ansatte. Det er også positivt at Arbeidstilsynet får adgang til å godta avvikende arbeidstidsordninger, sier Skogen Lund.

Grensen for overtid utvides nå fra 10 til 15 timer per uke, og fra 25 til 30 timer per måned. Lokalt kan man inngå avtale om å utvide rammene for overtid fra 15 til 20 timer per uke og fra 40 til 50 timer per måned.

LO er, som vi meldte for et par dager siden, ikke like begeistret for forslaget fra arbeidsministeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *