Informerer om nye brannkrav

Ved årsskiftet ble det innført nye krav til brannisolering av ventilasjonskanaler i bygg. – Den største endringene i utforming på flere år, sier Glava som har satt i gang en serie informasjonsmøter for bransjen.

De første firmaene har nylig fått innføring i de nye reglene. Videre har Glava planer om å holde 50 møter for bedrifter i bygg- og anleggsnæringen.

­– Dette er en av de største endringene for utforming på veldig mange år, og de får betydning for hele bygningskroppen, sier Lars Fillip Kolbu, markedssjef Industri/VVS/VA/Marine i GLAVA i en pressemelding.

– Beskrivelsene er nye, monteringsmåtene er nye og kravene til produkt er nye. Nye krav skal sikre at ventilasjonskanaler monteres slik at det ikke er fare for spredning og røykutvikling i kanalnettet, forklarer han.
Foruten informasjonsmøter, har Glava utviklet en egen app og en monteringsvideo som viser hvordan jobben skal gjøres.

Nye skjerpete krav til teknisk isolasjon henger sammen med at de fleste som dør i branner, dør av røykforgiftning.

 

Les mer hos Glava

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *