Forbundssekretær Steinar Krogstad.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

– Siste faglærte tømrer og maler også

Hvis vi ikke får ryddet opp i dette, og sikret like vilkår for innleide og fast ansatte, er jeg redd vi ikke bare har sett den siste faglærte mureren. Vi ser også den siste faglærte tømreren og maleren, sier forbundssekretær Steinar Krogstad i Fellesforbundet.

Storentreprenørenes bruker hva de kaller underentreprenører med utenlandske ansatte med tariffestet minstelønn. Fellesforbudet mener det er fordekt innleie av vikarer, som skal ha samme lønn som fast ansatte.

 

– Fortrenger fagarbeidere

Murmester Eirik Kornmo varslet sterkt bekymring for murernes skjebne i Oslo i mediene i sommer. Nå er det flere håndverksfag som er truet, mener Steinar Krogstad.

Fellesforbundet mener AF Gruppen og Hent bruker innleide fra selskapet Zucotec ved utbyggingen av sykehusene i Sarpsborg og Bodø. De to selskapene mener Zucotec er en underentreprenør. Forskjellen i lønn er 50-60 kroner i timen.

– Hvis en kan få en lavkost-arbeidstaker på denne måten, kan det fortrenge de fast ansatte og fagarbeiderne. I tillegg er det slik at ingen av disse innleiebedriftene er opplæringsbedrifter. Ingen av dem tar inn lærlinger, understreker Krogstad overfor Frifagbevegelse.no.

Nå skal fagforeningene i forhandlingsmøter med ledelsen i de to nevnte entreprenørselskapene samt Reinertsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *