Gleder seg til elektronisk byggevarehandel

Med elektronisk ordrebehandling i byggenæringen kan effektiviteten bedres og penger spares. Det kan være snakk om millioner av kroner å spare, smiler produsenter og leverandører.

Etter et par års forarbeid, begynner byggevarehandelen og industrien å ta i bruk elektronisk ordebehandling (EDI). Det handler om alt fra bestillerens ordre til fakturaen fra leverandøren. Standarden som er utarbeidet, er nå i ferd med å bli tatt i bruk. Tre byggevarekjeder og tre byggevareprodusenter har vært piloter i utviklingen av den nye standarden.

 

Økt effektivitet

– Dersom alle byggevarekjedene utnytter mulighetene som ligger i EDI, vil dette helt klart gi økt effektivitet i hele byggenæringen, sier styreleder i Byggevareindustrien, adm. direktør Jon Karlsen i Glava AS som er pilotbedrift for industrien sammen med Isola AS og Moelven Wood AS.

 

Byggevarekjedene ivrer

– Alle byggevarekjedene, som er organisert i Virke Byggevarehandel, ønsker å ta i bruk EDI, fastslår styreleder Tom Borthen. Han er adm. direktør i Løvenskiold Handel a.s som blant annet driver MAXBO kjeden og er en av pilotbedriftene innen byggevare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *