Jan Øyvind Christiansen viste hvor raskt en vegg av Leca Lettveggsblokker kan monteres. Før man visste ordet av det, så var veggen oppe og sparkelmassen i ferd med å komme på.

Leca utfordrer gipsveggen

Leca Lettveggsblokk er det nye valget for rask montering av delevegger inne. Limt sammen med not og fjær blir den mer solid i tøffe omgivelser. Not og fjær har også Leca Basic fått i endene, men har ellers beholdt alle de andre gode egenskapene ved originalen.

Begge de nye blokkene ble presentert for pressen i Leca/Webers lokaler på Lillestrøm nylig, samtidig som produksjonen av instruksjonsfilmene som viser bruken, var i full gang samme sted.

 

Tømrerjobb

Lettveggsblokkene kommer i to tykkelser, 88 og 118 millimeter, som med påført sparkel gir standard veggtykkelser tilpasset dører, uten behov for utforinger.

– Dette blir enklere, raskere og bedre, mente Truls Vallentinsen. – Med not og fjær på fire sider og en skinne langs gulv og vegg, går det raskt å mure opp syv høyder til 2,10 meter takhøyde. forklarte han ved presentasjonen.

Et nytt spesiallim er utviklet for bruk med Lettveggsblokkene, og en limkasse gjør det enkelt å påføre to limfuger samtidig langs veggens fulle lengde. Limkassa er målsatt, slik at det er lett å ha i riktig mengde.

Vallentinsen mente veggen var så enkel å sette opp at selv en tømrer burde klare det, og ferdigsparkelen kan påføres av enten mureren eller maleren. Ferdig vegg blir meget solid, og egner seg i røffe miljøer som for eksempel skoler og barnehager.

 

Leca Basic

Leca lanserer også den nye Basic-blokka, en modifisert utgave av Standardblokk, som vil leve videre under navnet Universalblokker. Hovedforskjellen er not og fjær i endene, likt utformet slik at den ikke kan vendes feil vei. Dette skal være blokka som kan brukes til det meste, og den vil komme i tykkelsene 15, 20 og 25 centimeter, samt som hjørne- og endeblokk.

Alle gode egenskaper i forhold til brann, støy, fukt, isolasjon, skadedyr og støt er intakt. Utformingen gjør det raskere i bruk. Litt avrundede kanter gjør den snillere mot huden ved håndtering. Her er også spor for å legge inn armeringsjern.

En helt ny mørtel er utviklet for bruk med denne blokka, en mørtel som også kan brukes med pumpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *