Skrue forenkler vindusmonteringen

En skrue med stort, åttekantet hode kan komme til å gjøre hverdagen enklere for vindusmontører i framtida.

– Levelfix som skruen kalles, er først og fremst tenkt til oppvatring av vinduer og dører, men kan også brukes til å støtte under brede vindusforinger, og være mothold i karm for vinduer og dører, forklarer tømrermestrene Øyvind Brochmann og Paul Arne Nesbø. I et par års tid har de sammen utviklet skruen som er i produksjon og lanseres for fullt utpå våren.
Utviklerne har fått patent på skruen og er nå på jakt etter forhandlere.

vaterskrue_2396
Isoleringen rundt vinduet kan gå ubrutt forbi skruene.

 

Slipper  klosser og kiler

Brochmann og Nesbø mener skruene har mange fordeler. For montøren blir det lettere å få karmen i vater og lodd ved bruk av skruene som kan erstatte alle klosser og kiler. Dermed unngår man klosser som faller ut under montering eller som krymper etter montering. Etterjustering er lettere, den gjøres med en egen fastnøkkel med samme tykkelse som skruehodet.

 

Merket med avstand

Levelfix er merket for 10, 15 og 20 mm avstand til karm.
Levelfix er merket for 10, 15 og 20 mm avstand til karm.

Skruene er utstyrt med merker for standard avstand mellom karm og åpning, og er spesielt gunstig å bruke ved montering av flere vinduer som skal flukte. Det er bare å sette opp laser eller kikkert med ønsket høyde, og sette inn skruene i riktig høyde først, reklamerer Brochmann og Nesbø.

 

Unngår kuldebru

Skruene gjør at tettingen rundt vindu kan gå ubrutt. Dermed er det lettere å unngå problemer med kuldebru.
De er godt egnet ved rehabilitering idet de kan ta opp ulike høyder fra 4 til 40 mm..

 

Gode referanser allerede

Levelfix ble demonstrert på Byggeriet Proffs messe på Ekeberg i begynnelsen av februar. Tore Snilsberg Rønningen var en av de interesserte som slo fast at skruen så smart ut. – Den virker lettere å bruke og etterjustere enn kiler, og eliminerer luftlekkasjer, poengterte han.

Produktutviklerne har også innhentet vurderinger fra flere vindusprodusenter og – montører. Forutsatt at prisen ikke blir for høy og skruene har ønsket kvalitet, sier de fleste seg interessert i å ta dem i bruk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *