Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Ny takisolering slår an

TopRock, Rockwools systemløsning for isolering av kompakttak, har slått gått an siden lanseringen sist høst.

Etter et drøyt halvår på markedet, kan marketingsjef Torkel Wæringsaasen fortelle at TopRock blir brukt på mange spennende prosjekter.

– Det er tydelig at det er et behov for et brannsikkert takisoleringssystem med en u-verdi under 0,13. At systemet leveres på miljøpall og også bidrar til enklere logistikk med mindre avfall og raskere og mer effektiv utlegging, er vel heller ingen ulempe, legger han til.

 

Topper idrettsanlegg

Blant de aller største prosjektene, er leveransen til det nye store idrettshallanlegget på Rud i Bærum, med Bærum kommune som byggherre.

– Vi er nå i gang med å levere TopRock til 12.000 m² tak på både fotballhallen, friidrettshallen og flerbrukshallen. Bærum kommune ønsker at prosjektet skal være framtidsrettet og krever et så lavt energiforbruk som mulig. Takisolasjonen har derfor et u-verdikrav på 0,10, godt under dagens forskrifter.

– Hele leveransen og tekkingen, som utføres av NorTekk, skal være unnagjort i løpet av et par måneder. Et spesialutviklet løfteverktøy bidrar til at utleggingen går mye raskere enn tidligere, sier Wæringsaasen.

 

Småhus også

Marketingsjefen forsikrer at TopRock slett ikke er forbeholdt de store prosjektene. På grunn av lav U-verdi, kan systemet også brukes på for eksempel bygg med passivhusstandard der takarealene, enten de er av stål eller betong, nødvendigvis ikke er på flere tusen kvadratmeter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *