Byggfagelever som tar fagbrev etter endt læretid, bør få samme muighet til videre utdanning på høyskole og universitet som elever som har gått allmennfag mener LO.

Svenner til universitetet

– Det hersker en gammeldags konservatisme når det gjelder hvem som er skikket til høyere utdanning. mener LO-nestleder Tor-Arne Solbakken. Han vil åpne for at lærlinger som tar fagbrev kan ta høyere utdanning uten ytterligere studiekompetanse.

LO og Arbeiderpartiet vil heve statusen til yrkesfag og få flere til å gjennomføre yrkesfagutdanningen ved å gi dem studiekompetanse. Nå er det mange som velger allmennfaglig påbygning framfor å gå i lære.

 

Mindre verdt

– Vi ønsker å gi dem som velger yrkesfag en trygghet ved at de ikke må velge bort muligheten til videre utdanning selv om de tar fagbrev, sier Solbakken til Dagsavisen. Han og Arbeiderpartiet vil likestille fagbrev og generell studiekompetanse.

– Holdningen vi nå viser en stor del av vår ungdom. er at deres kunnskap er mindre verdt.

 

Økt frafall

Norges Studentorganisasjon, NSO, er redd en slik åpning for yrkesfagelever til å studere vil øke frafallet.

– Uten studiekompetanse som utgangspunkt, vil dette kunne føre til at frafallet blir spesielt stort fordi man ikke innehar de forkunnskaper man trenger, sier nestleder Anne Marit Ringvold i NSO.

En kommentar til “Svenner til universitetet

  1. ville berre nemne for deg at Tromsdalen vgs har gjort nokre grep for e5 fange opp dei som er pe5 veg til e5 droppe ut. snakk med Hvalrygg og Takf8y om sttaergiane deira. det er visstnok snakk om e5 samtale med dei det gjeld og e5 sje5 dei .spf8rsme5let om e5 havne pe5 rett plass er ogse5 viktig. motivasjonen er se6rs viktig. korleis fe5r dei denne?det me5 jobbast med klassemiljf8 og skapast le6ringsklima.ein me5 ville noko, skape interessen for e5 ville noko og utvikle seg som menneske. individuelle samtalar med eleven er viktig i hf8ve til fre5ve6r, fordi de gjev lite heldige verknader. Ein me5 ha tryggingsnettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *