Raskt til mekling

Allerede før kronekravet ble presentert, krevde Fellesforbundet i går brudd i forhandlingene med Norsk Industri i årets tariffoppgjør. Prinsippkrav om innleid arbeidskraft, lønnet fødselspermisjon for fedre og en forenklet allmenngjøringsordning avslørte at partene sto langt fra hverandre.

Partene møtes i dag klokka 11.00 hos riksmekler Kari Gjesteby. Nå venter inntil 10 dagers mekling. Kommer man ikke fram til enighet har riksmekleren så fire dager til å finne en løsning og unngå konflikt. En eventuell streik kan tidligst komme 15. april.

 

Ingen nye begrensninger

– Vi er skeptiske til å akseptere nye begrensninger på arbeidsgivernes mulighet til å benytte utenlandsk arbeidskraft. Vi kommer ikke til å gi ved dørene i dette spørsmålet, gjør administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri klart overfor Klassekampen.

 

Ingen imøtekommelse

Etter kun en ukes forhandlinger er det en skuffet leder i Fellesforbundet som uttaler seg til nettstedet FriFagbevegelse.

– Vi har ikke fått gjennom noen krav eller fått positive tilbakemeldinger på noen punkter, verken når det gjelder arbeidslivspolitikk, velferdspolitikk eller økonomisk ramme, sier leder Arve Bakke i Fellesforbundet.

 

Se også omtale på NHOs nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *