Nestleder Anders Skattkjær i Fellesforbundet var blant dem som framførte protester mot EUs vikarbyrådirektiv. Tidligere i høst sa Fellesforbundet klart nei til direktivet.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Vikarbyrådirektiv møter motstand

Arbeiderpartiet sa forrige uke ja til EUs vikarbyrådirektiv, noe som har falt fagbevegelsen tungt for brystet. I dag samlet det seg flere hundre fagorganiserte til protest under 73 faner fra hele landet, og Fellesforbundets nestleder Anders Skattkjær var blant appellantene.

Vikarbyrådirektivet skal regulere vikarbyråene i Europa, slik at det blir de samme arbeidsvilkårene for ansatte her som på faste arbeidsplasser. Slik sikres det likebehandling av de ansatte, mener Arbeiderpartiet.

 

Halvparten innleid

Det er det flere LO-forbund som er uenige i. De frykter økt sosial dumping og færre fast ansatte, slik vi allerede har sett det i byggebransjen.

I byggebransjen i Oslo er halvparten av de sysselsatte leid inn, mange ulovlig, og mest utbredt er innleie i de store entreprenørselskapene, viste en undersøkelse DeFacto utførte for fem fagforeninger i Fellesforbundet. De frykter mer sosial dumping i kjølvannet av den økte innleien av arbeidskraft.

SV er det eneste partiet som har sagt nei til vikarbyrådirektivet, noe nestleder Bård Vegard Solhjell understreket i sin appell.

Flere fagforeningsledere og de to politikerne Steinar Gullvåg, Ap, og Bård Vegard Solhjell, SV, slapp til med korte appeller. Også LOs nestleder Tor Arne Solbakken var til stede og fikk høre flere argumenter mot vikarbyrådirektivet.

Les med på nettsidene til Fri Fagbevegelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *