Manglende kontroll av Adecco fra Oslo kommunes side ga rom for sosial dumping mener arbeidsminister Hanne Bjurstrøm. (Illustrasjonsfoto)

Kritiserer Høyrestyrte Oslo

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) går i rette med Høyres arbeidslivspolitikk og bruker Oslo kommunes manglende kontroll av Adecco i sykehjemssaken som eksempel på at den Høyre/Frp-styrte kommunen inngår kontrakter som åpner for brudd på arbeidsmiljøloven.

– Høyresiden sier de er grunnleggende mot sosial dumping. Samtidig er de i mot å bruke alle de virkelmidlene vi vet virker: allmenngjørig av tariff, soldaransvaret og så videre, sier Bjurstrøm tild Dagsavisen.

 

Kontrollsvikt

Arbeidsministeren mener Oslo kommune har sviktet i å kontrollere at arbeidsvilkårene hos private kontraktører er tilfredsstillende, og hun trekker fram Adecco-saken med brudd på lønns- og arbeidsbetingelser i flere private sykehjem som eksempel.

– Oslo kommune har inngått kontrakter som viser seg å komme i strid med arbeidsmiljøloven. mest alvorlig er det at de ikke har kontrollert arbeidsforholdene i selskapene. I Adecco-saken reagerte de først etter at det ble en sak i mediene. Sånn kan vi ikke ha det, sier Bjurstrom til avisen.

Tidligere har også Jens Stoltenberg gått ut med kritikk av Høyre for måten de har latt private drive eldreomsorg i Oslo.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *