25 prosent flere nye varebiler

14.240 nye varebiler rullet ut på veiene her i landet i første halvår. Det er 25 prosent flere enn i første halvår i fjor. VW er merket som selger mest, over 5.000 nye biler i første halvår, vel 1.000 flere enn i fjor.

Den gode salgsøkningen fortsatte for Volkswagen i juli. Da ble det solgt 833 nye VW varebiler, en økning på 64 prosent fra samme måned i fjor. VW står alene for nesten 36 prosent av varebilsalget i juli, ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.
– Våre modeller Caddy, Transporter, Amarok og Crafter har solgt svært bra og har til sammen slått alle tidligere salgsrekorder, sier Harald Frigstad, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, i en pressemelding.

MB størst prosentvis vekst

Blant de 10 største varebilmerkene var det for øvrig Mercedes-Benz som hadde den største prosentvise økningen i første halvår. Det ble solgt 977 nye Mercedes varebiler, som var 57 prosent flere enn i første halvår i fjor.
Økningen i juli var enda høyere. Da ble det solgt 128 Mercedes varebiler, 85,5 prosent opp i forhold til juli i fjor.

Kraftig tilbake

Mitsubishi var det eneste varebilmerket som hadde tilbakegang i første halvår. Nedgangen fortsatte i juli. Av dette merket ble det solgt 558 varebiler i første halvår, og 66 i juli. Dette merket ligger nå 23,5 prosent etter fjoråret, ifølge statistikken.

De 10 største

Rekkefølgen blant de 10 største varebilmerkene er slik (antall solgte første halvår i parentes): VW (5.063), Toyota (2.225), Ford (1.733), Peugeot (1.536), Citroën (1.337), Mercedes-Benz (977), Opel (652), Mitsubishi (558), Nissan (505) og Fiat (386).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *