Passivhusrehabiliteringen av Myhrerenga borettslag i Akershus blir presentert på Norsk bygningsfysikkdag i Oslo 23. november. Her er balkongfasaden på det nærmeste ferdig rehabilitert midt i september.

Praktikere ønskes på seminar

Hvordan skal vi gjøre bygningskroppen bedre med hensyn til energibruk og fuktproblemer, er noe av det Norsk bygningsfysikkdag 2010 vil rette søkelyset mot tirsdag 23. november. Arrangøren ser gjerne at praktikere stiller på seminaret.

Det er mellom 100 og 200 deltakere fra hele næringen på bygningsfysikkdagen, blant annet entreprenører, arkitekter, byggherrer, ingeniører, materialprodusenter, takstmenn og folk fra forvaltningen.

Tredjepartskontroll

Nettopp forvaltningen, ved spesialrådgiver Olav Berge i Statens bygningstekniske etat, BE, stiller opp og forteller om blant annet konsekvensene for bransjen ved en tredjepartskontroll. Tormod Aurlien fra Universitetet for Miljø- og Biovitenskap ser på utviklingen i måling av tetthet og Mikael Klinski forteller om passivhusrehabilitering, med Myhrerenga borettslag som eksempel. Det er omtalt tidligere i Byggmesteren, og en fersk omtale ved halvveis gjennomført rehabilitering kommer i neste utgave.

Doktorphilos Jonas Holme i Sintef Byggforsk forteller om nye radonkrav i Tek10, seniorforsker Stig Geving samme sted ser på dampbremsen som alternativ til dampsperra og seniorforsker Knut Noreng, også han fra Sintef Byggforsk, tar for seg framtidens flate tak.

Hele programmet kan lastes ned her, hvor påmelding også skjer til seminaret på Vika Atrium i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *