Framhev fordeler som varmekomfort og luftkvalitet ved markedsføring av passivhus, oppfordrer Enovarådgiver Roar Hugnes. Bildet viser Oslos første passivhus.

Bruk bokomfort ved passivhussalg

De gode kvalitetene må få mest oppmerksomhet ved salg av passivhus, var Roar Hugnes råd for å få større etterspørsel etter passivhus. Enovarådgiveren drev tidligere med salg av energieffektive hus hos Mesterhus.

På et arbeidsverksted om markedsstrategier for passivhus i regi av Husbanken og Innovasjon Norge i Trondheim nylig, ble det drøftet hvordan de potensielle kjøperne som kanskje ikke er så interessert i varmegjenvinning og isolasjonstykkelser, likevel skal velge passivhus.

Gode argumenter

Roar Hugnes mente at bedre varmekomfort og bedre luftkvalitet er vel så gode salgsbærende argumenter for et passivhus, men hvis markedsføringen handler om kostnader og økonomi tar det fokuset bort fra kvaliteten ved bygget. Fordelene ved passivhus må presenteres tidlig i prosessen, fordeler som også handler om de besparelser man oppnår på energiutgiftene.

Nå er det innført krav om energisertifikat ved salg av boliger her i landet, og Hugnes viste til erfaringer fra andre land der boliger med høyere energikarakter oppnådde tre til fem prosent høyere pris enn tilsvarende boliger med dårligere energikarakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *