Vil etterutdanne 100.000 i bygningsvern

Det er i ferd med å bygge seg opp et akutt behov for å etterutdanne fagfolk til å bevare og tilbakeføre gamle bygninger. Så mange som 100.000 fagfolk kan trenge etterutdanning i åra framover, sier Jørgen Leegaard, kompetansedirektør i BNL.

– Utfordringen i dag er at de som tar et yrkesfag, med svennebrev som tømrer, murer, maler eller blikkenslager, ikke har noen formell mulighet til å gå videre i faget sitt hvis de vil dyktiggjøre seg, påpeker han i et intervju med Nationen.

BNL vil ha på plass en systematisk og formell videre- og etterutdanning for håndverkere og de som har yrkesfaglig utdanning så fort som mulig.
I neste måned kaller landsforeningen inn til møte for å presentere behovet for etterutdanning i restaurering og rehabilitering. Det er ventet at flere departementer, Utdanningsdirektoratet, Riksantikvaren, Enova og næringen deltar.

Les hele artikkelen i Nationen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *